Friday, January 27, 2017

Mahkota Height, Indera Mahkota 8 Kuantan.

Assalamualaikum readers semua!

Baru-baru ni, bapa saudara sis merangkap pak ngah sis ajak sis dan mak sis teman beliau ke perumahan mahkota height di Indera Mahkota 8, Kuantan. tujuan dia nak melawat perumahan kat situ, nak "usha" untuk pembelian. wowww huntunglah badan dapat tinggal kat sini. kawasan golongan "Elit" gitchu. hehehe alhamdulillah moga Allah permudahkan urusan pak ngah ye. aamiin! :)


haaa teaser satu kali! hehehe tgk tangga dah superb dah kan, belum tgk bahagian lain lagi dalam banglo ni. banglo ni ada 2 tingkat , 7 bilik tidur dan 8 bilik air. pertama kali sis melangkah masuk ke dlm rumah ni, dia punya excited tu macam sis yang nak beli banglo mewah ni. padahal tolong teman je. HAHAHA! okay la kan dapat tumpang rezeki sesama. kehkehkeh**Okay, fyi jugak, ini sekadar rumah contoh okay, sebab itu fully furnished. melilau mata tgk hiasan dalaman banglo ni, memang cantik. kemas dan tersusun, warna pun soft je, sedap mata memandang :)


inilah pak ngah kite, Azizan bin Hj Azit. dia merupakan seorang pensyarah di UMP Jalan Gambang, Kuantan. ade ke umpians reader kat sini?? kalau fakulti teknologi maklumat mesti kenal pak ngah sis ni. hehehe :) muka berpuas hati betul gayanya, macam "kira on" jelah beli banglo ni. tengok dari gaya, memang dia berkenan sangat dah kat rumah ni. "FALL IN LOVE" kata omputih. kihkihkih :D mana tidaknya, cuba teka berapa harga banglo ni? RM 1.2juta okayyy. *tersemboq ayaq liuq,sila lap!* hahaha *lap peloh gak* Okay, jom layan gamba-gamba lain yang sempat sis snap sepanjang berada dalam banglo ni.





Mak buat apa tu mak? -_-"

ni baru first rumah contoh yang kami masuk dah gempak gila dah. yang second pon ada tau, for sure la lagi awesome! tapi sis tak sempat nak snap gambar sbb terlebih feeling masuk banglo yang kedua tu. mana tidaknya, banglo tu ad 5 tingkat, naik pakai lif okay. naisss shangattt! harga dia pun mmg berbaloi-baloi sangatlah. RM2.2juta. *fengsan* hahaha :P that's why la sis cam orang jakun tak sempat nak capture the moment! hmm apalah mia ni !:( cantik kan banglo kat perumahan Mahkota Height, Kuantan ni? so apalagi korang, grab la sebuah! kalau mcm sis, mampu berangan je dulu, lama-lama mana tahu kan, dapat tinggal kat banglo mewah cmni jugak. InsyaAllah, segalanya dengan izin Allah kan? hehe aamiin :)

Pak Ngah dgn Mak kite <3

Last but not least, sis doakan impian korang semua jadi kenyataan. kalau tidak sekarang, mungkin satu hari nanti. macam sis, ini adalah salah satu impian sis! nak tinggal di banglo mewah, perumahan elit. tapi usaha kena setimpal dengan berangan awak tu ye. jangan hanya berangan tapi malas usaha, dok jadi gok boh!*ttiba ganu* :P

okay, itu shj perkongsian dari sis, Jumpa lagi next entry ye! thanks sudi membaca.

14 comments:

  1. Lawanya rumah. Smoga impian pak ngah awak tercapai. ^^

    ReplyDelete
  2. cantik decoration rumah ni, secantik harganya jugak *tersedak terus tengok harga*
    hehehe :D

    ReplyDelete
  3. Basaq baq hangg... harap satu hari ada jugak rumah mcm tu :D

    ReplyDelete
  4. bestnya! airah pn klau ada rezeki nk jugak tnggal rmah mcm ni aminnn

    ReplyDelete
  5. @Shaidatul Aireen

    bsar kan? teramatlah selesa nye. aamiin. mekaseh awk ;)

    ReplyDelete
  6. @Azwar Syuhada

    teramatlah besar. semput ronda dlmni. hahaha

    ReplyDelete
  7. @Fatin Liyana

    HAHA! kan fatin.. rumah besaq harga pon besaq lahhh :D

    ReplyDelete
  8. @adiba rusli

    cantik kan? kalau pndai deko mmg yg biasa-biasa pon akan jd cantik :D

    ReplyDelete
  9. @Mr xZ

    besaq baqhang. semput jugaklah ronda dalamni. HAHA! Insha Allah, moga tercapai impian kita, aamiin ;)

    ReplyDelete
  10. @Shesyira As

    InsyaAllah, ade rezeki airah. all the best! :D

    ReplyDelete

Thanks for your compliment :)