Thursday, May 5, 2016

Film Review : Captain America | Civil War

Assalamualaikum,


Isnin lepas yakni Cuti Hari Pekerja, aku ambil kesempatan utk menonton filem ni. Tiket pukul 10.30pm, GSC East Coast Mall Kuantan. Gamble gila esok nak pergi kerja, slumber midnight. Tp muka aku mmg muka tiket midnight pun. kekekeke. Ermm boleh la bagi 3 bintang filem ni. Bagi aku, filem avengers yg baru ni boring namatey. Bagi aku la kan. Dua jam lebih aku kat dalam hall mengadap movie yg so so ni. Mengantok! Okay nah, review untuk uolls.

Sinopsis Filem Captain America : Civil War menceritakan tentang perselisihan faham antara Capt America dan Iron Man. Setelah berbagai insiden, Avengers dianggap sebagai bahan bencana utama dan akhirnya sebuah sistem baru dibuat. Sistem baru itu dibuat bertujuan untuk mengawasi dan mengatur "Gang" Avengers. 

Akan tetapi, sistem baru tersebut membuatkan Avengers berpecah belah. Gang Avengers ini terpecah menjadi dua. Satu gang diketuai Steve Rogers/Capt America dan satu lagi diketuai Tony Stark/Iron Man. Okay the best part is, watak Spiderman dalam movie ni. Dia lah punca penonton banyak gelak dalam hall. Okay la kan, at least tak "krik krik" sgt hall mlm tu. So cute lah you Spiderman! 

Okay sampai situ sahaja review utk filem ini. Lain orang lain pendapat-nya. Yg penting, pergi tengok dulu ya. Selamat Menonton! Nora kasi tiga bintang utk CAPTAIN AMERICA : CIVIL WAR !

Thanks for Reading Guys,
xoxo, Mia.

16 comments:

  1. ppl with superpowers suka betul bergaduh lately... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan. lps batman v superman yg ni pulak. huhu

      Delete
  2. saya! dah tengok..... Capt America sangattttttttt handsome!!

    ReplyDelete
  3. da tengok jugak! huhuhu... lambat nau plot cte dia ni.
    Huhuhu sama la hakak pun bagi 3 bintang. nasib tak tertido nak tunggu puncak cerita.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHA kan.. dia punye klimaks tu lambat gila. ngantokkk tggu. nseb ad spiderman :D

      Delete
  4. dh tengokkk, capt america handsome haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. fokus ke tak tgk citer ni? hahaha

      Delete
  5. lamanyaaaa tak tengok movie.. hoh hoh hooooo

    ReplyDelete
  6. owwwhhh... orang Kuantan ke.. dekat je kita ni.... =D

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. terima kasih krn menyokong. haha

      Delete

Thanks for your compliment :)