Thursday, May 5, 2016

Film Review : Captain America | Civil War

Assalamualaikum,


Isnin lepas yakni Cuti Hari Pekerja, aku ambil kesempatan utk menonton filem ni. Tiket pukul 10.30pm, GSC East Coast Mall Kuantan. Gamble gila esok nak pergi kerja, slumber midnight. Tp muka aku mmg muka tiket midnight pun. kekekeke. Ermm boleh la bagi 3 bintang filem ni. Bagi aku, filem avengers yg baru ni boring namatey. Bagi aku la kan. Dua jam lebih aku kat dalam hall mengadap movie yg so so ni. Mengantok! Okay nah, review untuk uolls.

Sinopsis Filem Captain America : Civil War menceritakan tentang perselisihan faham antara Capt America dan Iron Man. Setelah berbagai insiden, Avengers dianggap sebagai bahan bencana utama dan akhirnya sebuah sistem baru dibuat. Sistem baru itu dibuat bertujuan untuk mengawasi dan mengatur "Gang" Avengers. 

Akan tetapi, sistem baru tersebut membuatkan Avengers berpecah belah. Gang Avengers ini terpecah menjadi dua. Satu gang diketuai Steve Rogers/Capt America dan satu lagi diketuai Tony Stark/Iron Man. Okay the best part is, watak Spiderman dalam movie ni. Dia lah punca penonton banyak gelak dalam hall. Okay la kan, at least tak "krik krik" sgt hall mlm tu. So cute lah you Spiderman! 

Okay sampai situ sahaja review utk filem ini. Lain orang lain pendapat-nya. Yg penting, pergi tengok dulu ya. Selamat Menonton! Nora kasi tiga bintang utk CAPTAIN AMERICA : CIVIL WAR !

Thanks for Reading Guys,
xoxo, Mia.

16 comments

May 5, 2016 at 6:51 PM

ppl with superpowers suka betul bergaduh lately... :D

May 6, 2016 at 8:21 AM

kan. lps batman v superman yg ni pulak. huhu

May 6, 2016 at 10:20 AM

saya! dah tengok..... Capt America sangattttttttt handsome!!

May 6, 2016 at 10:42 AM

yeah exactly! :D

May 6, 2016 at 2:10 PM

haha \\(^^)\\ //(^^)//

May 6, 2016 at 8:09 PM

Ahahahaha ��

May 9, 2016 at 9:32 AM

da tengok jugak! huhuhu... lambat nau plot cte dia ni.
Huhuhu sama la hakak pun bagi 3 bintang. nasib tak tertido nak tunggu puncak cerita.. haha

May 9, 2016 at 10:02 AM

HAHA kan.. dia punye klimaks tu lambat gila. ngantokkk tggu. nseb ad spiderman :D

May 10, 2016 at 8:55 AM

dh tengokkk, capt america handsome haha

May 11, 2016 at 9:07 AM

fokus ke tak tgk citer ni? hahaha

May 11, 2016 at 11:14 AM

lamanyaaaa tak tengok movie.. hoh hoh hooooo

May 11, 2016 at 11:16 AM

owwwhhh... orang Kuantan ke.. dekat je kita ni.... =D

May 11, 2016 at 11:28 AM

pi serbu skrg! haha

May 11, 2016 at 11:28 AM

la yeke, awk kat mane??

May 12, 2016 at 9:09 PM

I sokong review tu..haha

May 16, 2016 at 1:04 PM

terima kasih krn menyokong. haha

Post a Comment