Tuesday, March 1, 2016

Taman Esplanade, Benteng Kuantan.

Assalamualaikum..

sabtu baru-baru ni, kami sekeluarga planning nak keluar jenjalan. tak tau nak pergi kemana, tiba-tiba dtg satu idea. katanya, Taman Esplanade di benteng dah berwajah baru. Hah apalagi, terus dpt destinasi nk dituju, siap-siap then go!


taraaaaa, nice kan? lokasi taman ni dekat stesen bas lama benteng. betol-betol depan Kulacakes tu haa. kira not bad jugak la taman ni. luas, design bangunan cantik. ada tarikan la utk visitor luar datang nk ambil gambar kenang-kenangan. Student IPT pun ramai jugak dtg utk photoshoot. Tak lama lagi pengantin pulak. Kau tengok jelah, haha.




selain dari tu, every weekend taman ni mmg penuh dgn bebudak je. sbbnya tukang penyewa rollerblade penuh mcm semut. asyukkk oi 1/2 jam RM5. Alhamdulillah dapat la dorg berniaga ya, cari rezeki yg halal disamping dpt gembirakan hati bebudak yg berkunjung kat sini. HEH. Okay dah meh akak payung gambar-gambar sepetang hakak dok sana. Enjoy ..!




Dah ni, yg seketul awisy ni buat apa? haha kemain happy dia dapat jalan&berlari tempat luas mcmni. dah dpat kaki mcmni la, penat maklang kejar adik tau. abis tawaf satu taman. Fuh


HAH, nmpak tak muka nakal tu? haa engkau balik rumah tido terkangkang, penat. HAHA budak ni counting days nak ke #awisyturns1 . OMG dah msk setahun dah dik? how fast times fly.. okay dah, awisy and maklang nk say babai and thanks sbb sudi baca post ni. See u on the next post, insha Allah.

bye.

11 comments

March 1, 2016 at 9:58 PM

comel si kecik tu

March 2, 2016 at 3:20 PM

Hehe thanks dayah ;)

March 3, 2016 at 1:04 AM

ala cantiknya. teringin pulak nak pegi. hih

March 3, 2016 at 10:34 AM

hehehe boleh la, klau nk beriadah ke ambl gmbr ke, best la.. tepi sungai kuantan lak tu ;)

March 4, 2016 at 10:20 AM

Cantiknya, yg kolam malam2 tu nmpak cntik

March 4, 2016 at 10:22 AM

haah, mlm2 mmg happening dengan lampu-lampu. atas jalan dia pun berlampu style bintang-bintang. nice sgt. hehe ;)

March 4, 2016 at 3:47 PM

Salam Cik,

Saya Syahmi dari http://hidup.my/ dan ingin menjemput untuk review
laman web kami. Kami sangat hargai jika Cik boleh review laman web kami.
Cik boleh hubungi saya dengan maklumat di bawah.

Terima Kasih.

Syahmi
syahmiruhaizat@gmail.com

March 4, 2016 at 4:43 PM

okay en syahmi :)

March 4, 2016 at 8:08 PM

Assalamualaikum .. Im from indonesia.. kalo liat foto gini berasa ada di tempatnya, sering-sering lah foto begini jadi saya merasa sering tamasya .. :D

March 5, 2016 at 8:24 AM

waalaikumsalam. salam kenal ya.. terima kasih ;)

Post a Comment