Monday, May 7, 2012

Indera Sempurna Resort.


assalamualaikum wbt.

Pada 29 april lepas, hari ahad yg lalu.. aku dan family ad attend satu majlis perkahwinan pasangan mempelai ni di hotel seri malaysia kuantan. agak-2 dlm pkul 2 la kami gerak dari rumah. lepas je park kereta, kami tros menuju ke dewan makan. wakil dari pengantin ad la tunggu kat lua, salam-2 dulu sblom na mencekik. dah habeh salam, tros angkat sikit kain, larikkkk pi amek makanan buffet ! HAHA. joke

Alhamdulillah kenyangg kami lunch disitu. lauk pauk semua mmg sodap. same je dgn hidangan di taman, yg beza cume tmpt makan. hotel. ala-2 klasss gituw. hihi. dah siap-2 basuh tangan semua, dpt ler bngkusan mcm goodie bag tuh. comel je uolls. ribbon corak polkadot. pas je salam-2 ngn mk ayah pengantin, we olls pun pergi mencari kereta di parking lot nak balik !

okayyyy, lepas je kami keluar dr hotel seri m'sia tuh, bebudak nakal dua org ni terkinja-kinja ajak pegi mandi kt indera sempurna. kemain tauwwwww. u olls prnah pergi resort tu? kalau ad anak-2 kecik, tataw na spend time mandi manda kt mane, aku syorkan korg dtg jela kt situ, tp org area kuantan jela ea. aku tak galakkan pon org dr tmpt jauh dtg. hihihi. bukan ap, pool dy mcm cool laaa, senang na jage our kids/brothers/sisters yg mmg gemorr ngn air nie. location pon mudah, senang je na cari. atas sikit je dr kipsas. b4 smpai pekan. betol-2 dalam perumahan taman indera sempurna. heee, senang kan? tak jumpe jugak, kau tekan je GPS kau tuh. krohkroh.

INDERA SEMPURNA RESORT.

amboiamboi, aku jgak jd photographer korg kan, mandi tengah-2 panas, ap dehal? aku jugak kulit karat keje dok amik gambo tengah-2 panas ta kne air. phuihhhh2 ! haaaa, cntik tak pool dy? colourful gituh. mmg bebudak suke sgt la la bright-2 colours ni kan. rase na geget pon ade sbb mata nmpk menatang tu cm cotton candy. phewwww, lolypop. haha ! sementara tggu budak-2 ni main, aku, abg ngn mak duk bercengkerama la kt cafe dpn tu smbil minum mango juice ngn french fries. phewwww, sdap pulak dy gaul fries tu ngn lada hitam. kikikiki. cafe tu mmg mngadap ke pool, so senang la na keep on eye bebudak dua org tu. pool dy mmg ad dua bahagian, satu utk kids under age, satu lg untuk dewasa 12 and above. 

okay, kami been arrived kt sane dlm kul 3, balik dlm kul 4 lebih. mmg puas hati la bebudak ni dpt mandi. balik ruma tidur lena. hahaha. so guys, apelagi? pergila serbu resort tu. hihihi. kolam tu tutup sblom pukul 6. i guess so la. buat sedap* hahaha.

that's all for today. keep on blogging yeah. wish me do that too. muwahhh, salam.