Saturday, January 21, 2012

MATERIALISTIK , ohh damn !

assalamualaikum ..

actually aku baru je lepas tengok filem PISAU CUKUR buat kali ke 140. hahah. *sila abaikan pembohongan tuh*. lepastu aku terus terfikir na wat entri pasal golongan2 materialistik ni. ape korang paham pasal word MATERIALISTIK ni ? adakah mereka ni golongan yang merbahaya ? ataupun mereka ni spesis2 manusia yg makin terancam dan akan pupus tak lama lagi ? okayy, aku tak percaya mereka ni akan pupus ! huh. 


okayh, macam dialog2 yg  two girls ni selalu cakap dalam filem tuh, OHH MY DIOR, MY PRADA, OHH MY LOUIS VUITTON, OHH MY GUCCI. dan yang paling aku suke, OHH MY JIMMY .. CHOO ! hahah. style kan. semua yg berjenama beb. mmg totally MATERIALISTIC ! selalunya kite tengok golongan2 ni suke menghimpit datuk2, tan sri2, pendek kata orang2 kenamaan. sebab ape? sebab na kaya atau nak famous amos sekali ? okay, bagi aku la kan, lepas je aku tengok dan menghayati cerita ni, aku dapat beberapa pengajaran dan iktibar tentang cara hidup golongan2 materialistik nie. okay, aku akan pointkan isi2 kat bawah. sila bace :

  • mereka ni teramat amatlah gedik. hahah. 
  • mereka ni kaut belaka, tak kesah la laki orang ke, tunang org, bf org ke dan sebaliknya. betoi ka ? TALK TO THE HAND .
  • mereka ni mulut manis semanis gula2 hacks rase stoberi.
  • mereka ni memang cantik, seksi dan menggiurkan. shit.
  • mereka hanya bertemu dengan golongan VVIP, VIP dan sewaktu dengannya.
  • mereka ni kadang2 DOL jugak, tak perasan anak dato'. 
  • mereka inginkan golongan ternama kerana faktor keluarga.
  • mereka ada kisah silam sendiri yg mendorong mereka utk bergaul dengan golongan2 vvip ni.
  • mereka bajet hot ala2 angeline jolie dan cameron diaz. damn.
  • mereka semestinya ade reason sendiri, "why should she choose to be that way" am i right? 

okay, itu antara point2 yg aku dapat lepas byk kali aku dok rewind filem tuh. maya karin and fazura mmg actress terbaik lakonkan watak cmtu. memang cool, tak nmpak janggal lgsg. aku respect la kan ! cayalah ang pa dua. yg pasti, mereka ade reason sendiri dan korang jgn pandang rendah kat golongan nie sbb semua manusia sama, ade kebaikan ade keburukan. NOBODY's perfect ya.

blackberry + pisau cukur = &^%#($#)


p/s : tak semestinya perempuan je jadi pisau cukur ni, laki pon ade gak amik port an. tapi tu ta panggil pisau cukur, pisau potong bawang. gigolo. hahah. peace ~

Wednesday, January 18, 2012

wordless wednesday 5#

jeng jeng jeng ....... !!!


harini aku na 'expose' kan menatang2 comei nie ..

arnab aku nie ad 6ekor semuanya.

hidup aku tak sempurna kalau satu hari tak belai2 mereka.


HATI aku tenang sgt bila tengok dan pegang mereka. rase mcm satu nikmat wokk ! betoii


buat muka comel sambil makan.

bunyik chip3 bila makan.

ni baka kelabu, hangpa rasa dia comey ka?

put your hands up ! heeheh



aku paling suke yg nie. lembut kit ..

tapi xd name lg laa. korg tlg suggestkan kt aku ea. hihik

sekian. muooooh3 :D


p/s : wordless wednesday kali ni paling bermakna. ohhhh ! huhuhu ~~ jangan lupo suggest namo :D

Wednesday, January 4, 2012

wordless wednesday 4#



apakah definisi sebenar bagi gambar di atas?


Sunday, January 1, 2012

Kenduri Kahwin 2012.

assalamualaikum .. selamat petang ,





terlebih dulu, aku na ucapkan selamat menyambut tahun baru 2012 pada hang pa semua. ini first entry aku bertarikh kan tahun 2012. lepas ni da tadak da entri aku 2011 kat belakang kan. usia pun dah semakin bertambah. itu yg aku tak puas ati sebenarnya. wahahahaha.. aku makin tua, tapi tak setua korang la. masih remaja gitu. hihihik. wtv ! tahun 2011 memberi banyak impak dalam hidup aku. memori yang paling manis yg takkan pernah aku lupekan ialah : aku berjaya genggam skrol diploma perakaunan. setelah 3tahun aku bersusah payah, akhirnya terbalas dengan kejayaan pada hari konvokesyen lalu.. alhamdulillah.. :)

best kan bagi parent yg sambut kelahiran anak mereka tepat jam 12.00am semalam. pehhhh, baby new year tuhh. pandai parent dyeorg merancang kan. betol la kata orang, FAMILY PLANNING itu penting ! hohoho. tetibe ~ Tak kurang jugak tentang pasangan pengantin baru yang bersanding pada hari ni. pehhhh, tarikh keramat tu kan. first year 2012 tu. harap2 tarikh tu dapat kekalkan mereka hingga ke akhir hayat kan. macam rumah kenduri yg aku terjah harini, pengantinnye bukan main mude lagi, baru habis spm. byk pulak duit dyeorg kan. fuhhhhhhhh, dasyat budak2 skrg. aku g attend majlis tu slumber berpakaian santai, pakai shirt labuh dengan slack jeans. kui2. mentang2 la kenduri tu dekat kan, aku rase malas na iron baju kurung. na g makan kejap je pon. habis makan blah, hahahahaha. ape2 pon, sebelom bla, pi la cium tangan tuan rumah dulu.. na bg duit? aku ta keje lagi.. bg senyuman cukupla. senyum itu kan sedekah.. HIHIHI. *senyum nampak gg.

kepada semua yg bersanding pada harini, aku ucapkan selamat pengantin baru dan selamat tahun baru 2012. semoga hangpa semua cepat2 dapat zuriat dan kekal hingga akhir hayat. pada ibubapa yg menimang cahaya mata pada harini, cheq ucapkan TAHNIAH ! nnti cheq rekeman suruh masuk world book of records. ngee ~

p/s : yang lepas biarkan berlalu, mulakan hidup dan bina azam baru di tahun baru ni. moge apa yg kita hajati untuk tahun 2012 ni tercapai hendaknya. amin :)