Saturday, December 24, 2011

balik kampung oooo balik kampung ~~

assalamualaikum .. a very good night.

sedang aku sibuk2 packing2 baju masuk dalam beg ni, TER rajin pulak aku na update blog malam ni kan. esok aku dan family na berangkat balik kampung, kedah darul aman. aman ke idok? aman la wehhh.. kate mak, esok sesudah subuh terus berangkat. hihihik, aku da tido tak lena da ni dok berangan tengah main2 pasir pantai bawah rumah tok kat pendang, kedah. heeeee.. mesti korang ingat duk kat pantai kan. kah3. kene tipu. bluerkkk ! kat kedah ni, susah na cari pantai la weh.. sbb ap aku ckp pasir pantai? sbbnye mmg totally same ngn pasir pantai beb. halus mulus. aku kalau dah main pasir tu, aku ta g mane2 dah. aku duduk je situ. ayam atok pon heran, kenape aku tak gerak2.. mungkin ayam tu perasan aku na skodeng dier kot. OMG! puhhh lesss la ayam !

sawah padi terbaik dari pakcik google*

sejuk mata memandang ke sawah padi ni kan. time balik kedah jela aku dapat tengok pemandangan cmni. kalau kat kuantan, ade ap? cis, padang lalang je aku nengok hari2. semak mate ade ! hahahah. ta sabanye la na jumpe nenek, cium tangan, cium pipi.. rindunyeeee. nenek ckp na masak gulai ikan puyu esok. sedapnye. sayang nenek ! kau adeeee?? lalalalalalala

okay, aku na sambung packing barang balik ni.. korang semua doakanlah aku selamat sampai kampung esok ea. aku ta sabo na curi telor ayam tok esok. na goreng wat telor dadar. hahahaha. padan muke hang ayam ! hihihihik, akhir kata.. aku frust ta dapat na berblogging wat seketika waktu ni, korang tlg la bw untuk aku ea. kui2. selamat malam darling.



doa menaiki kenderaan. makesure bace taw sblom mulakan perjalanan.


p/s : mak cakap jangan galak2 sangat, tak elok. doa banyak2 kasi perjalanan lancar esok. kepada seumat dengan aku, sebelom memulakan sesuatu perjalanan, bace doa menaiki kenderaan dulu taw. kalau taktau boleh rujuk doa yang aku bagi kat atas ni. tcare. peace !

28 comments

December 28, 2011 at 1:31 PM

bestnya balik kg! haney xde kampung pon :(

December 29, 2011 at 11:35 PM

wah....cantiknye,teringin nak duduk tepi sawah!

December 29, 2011 at 11:39 PM

haney : xkn xd kg? tapela, t haney balik kg wan yek? heheh


mohamad nurhakimi rashid : cantik kan? best taw makan ikan darat :D

December 29, 2011 at 11:46 PM

ikan puyu tu kalau buat goreng garingnyer...perghh,sedapnya..hehe

December 29, 2011 at 11:52 PM

nurhakimi : taw xp. goreng garing2 cicah air asam. waaaaaaaaa :D

December 30, 2011 at 12:03 AM

semoga selamat hendaknya :)

December 30, 2011 at 12:04 AM

awak nie,cakap camtu,dh berair mulut nie,hahahaa :)

December 30, 2011 at 12:11 AM

pendang? lorh..dkt je dgn rumah mak akk :)

December 30, 2011 at 12:19 AM

chacha : alhamdulillah, dah selamat sampai kuantan semalam. :)


nurhakimi : kih2, saje na bg terliuq ! heehe

kak niza : laa, kg mak akak kat ane? awat ta habaqq

December 30, 2011 at 12:38 AM

org pendang rupanya... saya pon.. =)

December 30, 2011 at 12:42 AM

omar : yeke? laaa. sekampung la kita nooo :D

December 30, 2011 at 7:45 AM

suka tgok sawah padi. cntik! :)

December 30, 2011 at 11:11 AM

cik tikah : cantik kan? sejuk mata memandang. sawah padi yg luasss :D

December 30, 2011 at 11:26 AM

waahhh..cntiknye.kg akk erk..huhu
lawaa...sdp je mata memandg.. =)

December 30, 2011 at 11:31 AM

puteri.dyne94 : mmg cantik dik. kiri kanan sawah padi. best wooooo. mai la kedah nnti :D

December 30, 2011 at 3:02 PM

nice scenery :)


http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/gaban-pun-tak-sebizi-aku-haha.html

December 30, 2011 at 3:26 PM

c'axoera : thanks haa chootz :D

usha entriiiiiiii :):)

December 30, 2011 at 8:56 PM

blik india la tu..ahaha

December 30, 2011 at 9:03 PM

katak : tak paham ayat la tu. kesian kat hang. hahaha

December 30, 2011 at 9:32 PM

wei ! ~ nak ekot..apehal tak cakap awal2??..kalau x,lame dah aku singgah turun umah ko tadi..muahahaha..=D

December 30, 2011 at 9:41 PM

aien : da lame la syg. aku dalam kuantan da pon. kau ta tgk tarikh ke? hahahaha

December 31, 2011 at 2:00 PM

blek kg pling best , boley main kat sawah lk 2. mmg best la

December 31, 2011 at 11:46 PM

encik axixou : taw xp.hehehe

January 2, 2012 at 7:46 PM

hehhee..kedah jauh kowt dri sini..hehe =)

January 2, 2012 at 8:08 PM

Nice vieww.

January 4, 2012 at 4:07 PM

puteri.dyne94 : haa, jauh perjalanan, luas pemandangan. tak gitu? hee


picoz : very2 nive haa. thanks to google !

February 2, 2012 at 6:11 PM

Salam bestnya ada kampung macam itu, kampung Dila ada sawit jer ..

Post a Comment