Saturday, December 24, 2011

balik kampung oooo balik kampung ~~

assalamualaikum .. a very good night.

sedang aku sibuk2 packing2 baju masuk dalam beg ni, TER rajin pulak aku na update blog malam ni kan. esok aku dan family na berangkat balik kampung, kedah darul aman. aman ke idok? aman la wehhh.. kate mak, esok sesudah subuh terus berangkat. hihihik, aku da tido tak lena da ni dok berangan tengah main2 pasir pantai bawah rumah tok kat pendang, kedah. heeeee.. mesti korang ingat duk kat pantai kan. kah3. kene tipu. bluerkkk ! kat kedah ni, susah na cari pantai la weh.. sbb ap aku ckp pasir pantai? sbbnye mmg totally same ngn pasir pantai beb. halus mulus. aku kalau dah main pasir tu, aku ta g mane2 dah. aku duduk je situ. ayam atok pon heran, kenape aku tak gerak2.. mungkin ayam tu perasan aku na skodeng dier kot. OMG! puhhh lesss la ayam !

sawah padi terbaik dari pakcik google*

sejuk mata memandang ke sawah padi ni kan. time balik kedah jela aku dapat tengok pemandangan cmni. kalau kat kuantan, ade ap? cis, padang lalang je aku nengok hari2. semak mate ade ! hahahah. ta sabanye la na jumpe nenek, cium tangan, cium pipi.. rindunyeeee. nenek ckp na masak gulai ikan puyu esok. sedapnye. sayang nenek ! kau adeeee?? lalalalalalala

okay, aku na sambung packing barang balik ni.. korang semua doakanlah aku selamat sampai kampung esok ea. aku ta sabo na curi telor ayam tok esok. na goreng wat telor dadar. hahahaha. padan muke hang ayam ! hihihihik, akhir kata.. aku frust ta dapat na berblogging wat seketika waktu ni, korang tlg la bw untuk aku ea. kui2. selamat malam darling.



doa menaiki kenderaan. makesure bace taw sblom mulakan perjalanan.


p/s : mak cakap jangan galak2 sangat, tak elok. doa banyak2 kasi perjalanan lancar esok. kepada seumat dengan aku, sebelom memulakan sesuatu perjalanan, bace doa menaiki kenderaan dulu taw. kalau taktau boleh rujuk doa yang aku bagi kat atas ni. tcare. peace !

Wednesday, December 7, 2011

wordless wednesday 3#



today       :    be happy

                   tomorrow :    be happy

everyday  :   be happy   ;)