Friday, September 30, 2011

PANTUN TERLAMPAU.



couple termuda abad ini. SWEET

L: ye! abg dh lme tnggu saat nie!
P: abg nk tngglkn syg ke?
L: mestilah x... tolong jgn fkir mcm 2. x mngkin trjadi !!
P: abg cntakn sygkan?
L: ye,tiap hari.
P: abg prnh tipu syg x?
L: X! nape syg sllu tnye cm2?
P: abg akn selalu kluar dengan syg tk?
L: stiap kali ada pluang abg tk kan lepaskn.
P: abg akn pkul syg?
L: giler ke?abg bkn llaki cm2!
P: bleh ke syg prcyekn abg?
L: yaa!
P: syg!
SELEPAS COUPLE: baca dari bawah hingga atas pulak :~?

p/s : wat la pantun ape pon. kapel tetap kapel. HAHA. phuii !

Saturday, September 17, 2011

MASTER Chef ? Bhaha ~~

salam dan selamat petang blogger sekalian. ape bikin petang2 sabtu nie? mesti ramai yang pergi kenduri kawen kan? ramai betol orang kawen bulan 9 nie kan. bulan syawal.. huhuhu.. rase macam nak kawen jugak je.. awk2, cepatlah pinang saye.. BAHAHA. muntah sekali* ! okayyy, oleh kerana harini mommy aku keluar attend wedding orang, so menjadi kewajipan aku untuk masak for lunch. MANE taknya, si abang ngah aku ade kat umah, takkan na bio dier berlapor kot kan. aku nie ta bape kisah sgt pasal makan. *statement ta ley bla~~ huhuhu.. so, kerana kasih syg aku padanya, aku pon masaklah AYAM MASAK MERAH. before that masak nasi dulu. ekekeke. sambil layan blogger afzalsukasuki kat shoutbox, nyempat lagi memasak. HAHA, hebat tak hebat tak? wakakaka. naseb bek ayam goreng ta hangit. bahahaha. cun cantik je kalernyer.. tajuk entry macam gempak je kan. master chef, padahal baru masak ayam masak merah. hehehehe. PERASAN ! (bia aku ngaku dulu sebelom korang cakap) kikiki. nak tengok tak hasilnya??? nakkkk?? bayooo lapanplohsen dulu. ehehehe. okay2, moh ler tengok. jangan terliur yee.. ehehe :P:P

hohoho. MASTER CHEP. haha



amacam? korang rase aku da layak ke jadi wife orang? bahahaha. abang aku tibai licin, sedap lerrtuwww. alhamdulillah. berbaloii aku masak. tau tak ape rasenye kalau orang kenyang sebab masakan kite? rase PUAS HATI yg amatttt ! ekeke. yg pasti lunch korang seme agi behh dari aku kan. takpelah, aku besederhana jee.. hahaha. okay, dah2, thanks for bace. NAK RASE? meh kuantan la bhai :D:D

sebelom itu, dengarlah pantun dua kerat aku. pecah paip panggil pomen lepas bace harap komen. muahahaha. PEACE !



Thursday, September 15, 2011

SALAM MERDEKA !

salam dan gudnite buat blogger2 sekaliannnn. fuhhhh, penat makan nasi kukus nie. pehh, penuh perot. muahahaha. thanks to makcik yg belanje. terbaik ah ! orang kuantan kalau tak pegi beli nasi kukus kat sebelah megamall kuantan tuh, mmg rugi wooo. sedap bangetttt ! dah2, entry kali ni, i na kongsi pasal sambutan hari Kemerdekaan dan hari satu Malaysia esok !! haaaaaaaa, kat Kuantan dah sesak dah, ade perbarisan kot esok. like usual la kannn. korang pegi x? i mungkin tak pegi kotttt. nak membute kat umah sebab besok cutiii !! hahahahaha. timo kaseh la bagi cutii. eden sukooooo ! ape punyer anak merdeka la ni kan. huhuk. takpela, i sambut kat rumah je, depan tb.. okay what? eheheehek. korang na pegi, pegi jelaa... jangan banyak bising. muahahahaha. ape2pun.. selamat menyambut hari kemerdekaan ke 54 dan salam satu Malaysia !! SAYA BANGGA MENJADI RAKYAT MALAYSIA. anda? adiossssss



SALAMSATUMALAYSIA.PEACE.SALAM.

Saturday, September 10, 2011

Setelah di private !

salam. gud morning semuaaa !! waduh2, udah lame nggak buka ini belog. nape aku lame tak bukak? sbb tgh cari idea lagi na design ini belog. mmg tak cantik pon. tapi malas la na cantik2 sgt. aku berblog ni sekadar untuk berkongsi maklumat dan luahan perasaan. blogger datang nak blogwalking takkan sebab belog tu cantik kot. HAHA. macam kelako jep kann. yg penting belog kemas dan teratur sudaaa. malas na cun2 sangat. muahahaha.  oleh kerana gian ingin menulis entry baru. maka aku malas da na private2 blog. lantaklah tak cantik pon. yg penting aku ni bukan gurly2 sgt. simple je. taksuke belog sweet2 sgt. suke yg putih bersihhh, suci murnii. hehehee.. tadelahh. tak kesah la. hak masing2 kan. aku ni malas, korang rajin. sebab tu blog lawooo ! pheewittt :D ok2, tanak merepek. aku mmg sedang bahagia skrg. kenape?? sebab dah ade mmbe baruu. satu bangunan dengan tempat kerja aku !! keje kat LHDN. pehhhhhhhhhh, mmg lega la kan, ade jugak teman aku borak2, lau tak lunch sorg2 jelaaa. bapak bosannye ! semalam dier treat lunch aku kat RASAMAS, kuantan parade. heheheh.. baru jumpe dah treat2 kannnnnnnn. SANGAT BAIK ok ! budak baik ni namenye siti norhamizah aka mieza yana mimie *NAME facebook. abaikan.. MUAHAHA. ex student smksm, kuantan. pasni suruh banje pizza pulak. HAHAK. padan mukooo :D

ok, dahla, tu jeee.. sedang happy ni. taley tulis byk2 kang merapu yg banyak. hehee.. BYE2.



HAPPY BLOGGING ;)