Tuesday, May 31, 2011

LAGU KENANGAN~~



Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Di tinggalkan cinta masa lalu
Dulu kau tawarkan

Manisnya janjimu
Dan ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkan ku
Hilangnya cintamu

Menusuk hatiku
Hingga ku memilih
Cinta yang fana
Perginya dirimu

Merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Hilangnya cintamu

Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Dalam harapan...




apabila tatkala mendengar lagu ini.. hati jadi sayu, sedih, terkilan.. dan sebagainya. tak mampu rasanya diungkapkan melalui kata-kata. lagu ini merupakan kenangan manis antara kita berdua. kau dan aku. mungkin awak dah lupe, tapi saya tidak akan pernah lupa. kini tidak lagi terngiang2 di telinga lagu ini.. hanya kenangan indah abadi selamanya. perghhh! jiwang pulak. ekekeke. sorry ye bloggers, emo sikit harini. kalau ad blogger2 yg ade perasaan yg same dgn saye. mesti mengalirkan airmata bila dengar lagu ni. kan? tabah ye.urmm..setiap ujian yg diberi ada hikmahnya. be strong okay. muahhhh! love you :)



BILACINTA.PEACE.SALAM.


Monday, May 30, 2011

AWARD untuk FOLLOWER yg ke 300 :)

salam dan selamat petang blogger2 sekalian. hari ni cik rara baik hati nak beri award pada follower cik rara yg ke 300. hihi. kenapa cik rara pilih yg ke 300? ta taw la. sebab cik rara suke angka tu kot. hihi.. cik rara nak berterima kaseh pada semua blogger yg dah follow blog cik rara nih. terima kasehhhhhhh. sayang u ollz!
okay? nak tau siapakah follower yg bertuah ni? haaaaaaaa... jum tengok!



hah, nilah hasil kreativiti cik rara yg tak kreatif langsung ni.. hehehe.. sorry la en. sarang jerung if tak bape na cun. tapi saye buat award ni khas dan ikhlas untuk awak. harap awak suke. heee.. thanks ya coz jd follower blog ni. pada semua blogger pun trima kaseh banyak2 ! i sayang gila kt u ollzzzzz tau.... hee.. na pomot la sikit blog dier ni. blog dier mmg interesting, bnyk info and best. u ollz tak percaye? pegi jela kt blog dier.. sure terpukau! heeeee.. eh, terpikat lah... hee.. okay, moh le ramai2 terjah blog ni. link dah sy letak kt bawah award tuh. okay? :)


THANKS.PEACE.SALAM.


Review filem KONGSI

salam dan selamat malam blogger! malam ni tibe2 ta bley na lelap mata. HAHA. anyway tadi baru lepas tengok filem KONGSI. sape berlakon? alah takkan tak tau....? BF i tuh si shaheizy sam ngn geng2 adnan sempit the series. hehee*perasan sudaa. yg lain pon cume ade fizo.hihi. adelah geng2 lain lagi. korang sume ingat i tengok kat wayang ke?? oh noo. ta men ah der, astro first je skrg. HAHA. okay jangan nak bazir mase. jum review sinopsis filem KONGSI.





SINOPSIS:-


Misi Tumulak diteruskan lagi. Kali ini dia telah membunuh salah seorang pengikut samseng India. Kejadian ini telah mengakibatkan ketua samseng Melayu iaitu ayah kepada Mikail dan ketua samseng India dipanggil ke balai polis untuk memberi keterangan. Selepas itu, Tumulak cuba untuk membunuh Mikail pula. Tetapi misinya tidak berjaya kerana Mikail telah diselamatkan oleh isterinya yang merupakan seorang polis.


Selepas daripada kejadian itu, Mikail telah melarikan diri dan berlindung di rumah Man Jawa. Wajah Tumulak juga telah dikenal pasti oleh pihak polis melalui gambaran yang dibagi oleh isteri Mikail. Sementara itu, Tumulak meneruskan lagi misinya dengan membunuh salah seorang ketua samseng Melayu. Tumulak juga telah memberi amaran kepada Shariff, pegawai polis yang ditugaskan untuk kes ini supaya jangan mengganggu dia.

Sekali lagi Tumulak cuba untuk membunuh. Malangnya kali ini misinya telah disekat oleh Olla, seorang pegawai polis. Walau bagaimanapun, Tumulak berjaya melepaskan diri. Ini telah menyebabkan ketiga-tiga ketua samseng Melayu, Cina, dan India telah berkumpul. Mereka telah membuat keputusan untuk mencari dan menangkap Tumulak. Jadi, ketiga-tga kumpulan telah bekerjasama mencari Tumulak.

Dalam masa yang sama, Tumulak telah menangkap Mikail. Walau bagaimanapun, ketika Tumulak cuba untuk membunuh Mikail, Man Waja telah menjumpai tempat persembunyian Tumulak. Akhirnya Tumulak terpaksa melarikan diri. Ketika dalam cubaan melarikan diri, Tumulak terpaksa berhadapan dengan Shariff. Sekali lagi Tumulak berjaya melarikan diri.

Pada keesokkan harinya ketika Tumulak cuba untuk melarikan diri daripada sekatan jalan oleh pihak polis, dia telah dikejar oleh pihak polis kerana merempuh sekatan jalan tersebut. Akhirnya Tumulak berjaya disekat oleh pihak polis Malaysia. Tetapi dia telah keluar dari keretanya dan terus melarikan diri. Malangnya, dia telah tersilap langkah di mana dia telah terjun ke dalam lumpur dan tersekat. Akhirnya Tumulak berjaya ditangkap oleh pihak polis Malaysia.


sumber http://mymoviesreview.com
OKAY? cukup x? kalu tak cukup carilah sendiri. BAHAHA.



MOVIE FREAK.PEACE.SALAM.


Friday, May 27, 2011

quotes of missing someone.. you..



sayang...


wanna hug you :')


alone.. thinking bout you.. everytime..everywhere..



you my soul.. my passion.. my heart.. my everything..
THANK YOU for being part of my life..
even a moment..
hopefully our relationship is endless..

RINDU SETENGAH MATI

Sunday, May 22, 2011

| Senarai jumlah mangsa korban tragedi tanah runtuh |



KUALA LUMPUR: Berikut adalah senarai nama 25 mangsa yang terbabit dalam tragedi tanah runtuh di Rumah Anak-anak Yatim dan Anak-anak Hidayah Madrasah Al-Taqwa di Hulu Langat dekat sini. 

Sehingga 5.30 pagi ini, semua mangsa yang tertimbus sudah dikeluarkan pasukan mencari dan menyelamat dengan 16 daripadanya terkorban dan sembilan cedera.

Operasi yang bermula jam 2.45 petang semalam berakhir kira-kira 5.30 pagi ini dengan penemuan mangsa terakhir pada jam 5.05 pagi.


Operasi mencari dan menyelamat disambung pada 8 pagi ini bagi membuat gerakan terakhir untuk memastikan tidak ada lagi mangsa yang terperangkap. 

Berikut ialah senarai nama penuh mangsa yang diperoleh dari bilik gerakan bergerak yang dibuka di lokasi kejadian: 

Enam belas yang terkorban ialah: 

1) Mohd Kamarul Amizan, 11 tahun 2) Nurahimi Rosdi, 14 
3) Dzahir Haziq M. Muin, 11 
4) Ahmad Lokman Hakim, 11 
5) Farid Ibrahim, 34 
6) Mohd Azret Azahari, 8 
7) Wan Ahmad Hasril Hazim, 11 
8) Zahid Assawal Zamri, 19 
9) Mohd Mustakim Mamat, 12 
10) Mohd Naerzein M. Nor, 8 
11) Mohd Aiman Abdullah, 10 
12) Shahrul Nurimran Adnan, 9 
13) Mohd Zaid Azahari, 14 
14) Mohd Imal Fahad, 9 
15) Mohd Riezman Abdul Latif, 9 
16) Mohd Hazim Sapri, 10 

Sembilan yang terselamat ialah: 

1) Aizat Khusairi, 12 
2) M. Allaudin Sobri, 14 
3) M. Syatiq Ibrahim, 21 
4) Khairul Anuar Nasri, 9 
5) M. Harris Izuddin Sahrul, 11 
6) Zulkhairi Aminuddin, 13 
7) Izzuddin Abdullah, 30 
8) Izuan Zakaria, 33 
9) Mohd Akmal Mohd Jefri, 10 

Lapan daripada mereka sedang dirawat di Hospital Ampang manakala Mohd Akmal di KPJ Kajang. - BERNAMA 




GAMBAR YANG DIAMBIL DARI BHARIAN ONLINE




KAWASAN TANAH RUNTUH



PEMANDANGAN DARI HADAPAN RUMAH



MANGSA YG TERKORBAN



OPS MENYELAMAT



STILL SAME



MANGSA YG TERKORBAN



SEDIH.. SAYU..



MUSNAH TERUK



KAKITANGAN YG BAGUS



PARA PENYELAMAT YG CEKAP



urmmm



KEADAAN DI DALAM RUMAH



TELAH CUBA SEDAYA UPAYA..



ALLAH LEBIH MENYAYANGI MEREKA..

Itu sahaja gambar yg mampu saya ambil dari bharian online. sedih dan sayu rasanya hati ini apabila rakan seislam pergi meninggalkan kita disini. Takziah diucapkan kepada keluarga 16 org mangsa terkorban yang terlibat. saya mendoakan agar mangsa2 kejadian tanah runtuh ini ditempatkan dikalangan orang2 yg beriman disisiNya. marilah kita bersama2 sedekahkan Al-Fatihah untuk Allahyarham. dan juga mendoakan mangsa2 yg masih hidup dan dirawat di hospital. Semoga mereka cepat sembuh dan dapat menjalani kehidupan seperti sediakala. amin.

sumber : bharian online

PEACE, ASSALAMUALAIKUM



Saturday, May 21, 2011

|Tips menghadapi temuduga|

assalamualaikum dan selamat sejahtera blogger2 sekalian. hari ni cik rara nak kongsi sikit pada blogger semua tentang tips2 yg boleh dijadikan panduan buat mereka yg akan menghadapi sesebuah temuduga. temuduga ni tak kiralah samada temuduga untuk mendapat kerja ataupun temuduga untuk sambung belajar. kebanyakan orang sekarang ambil mudah tentang soal ni. sebab2 seseorang gagal dalam sesebuah temuduga kerana mungkin kurang preparation ataupun tidak ade asas, that mean mereka tidak ada sebarang panduan o tips2 mcm mane nak pastikan mereka berkeyakinan semasa temuduga atau lebih tepat mereka berjaya dalam temuduga tersebut.
okay, kat sini cik rara nak bagi tips sikit how to cntrol our feeling during interview.


TIPS MENGHADAPI TEMUDUGA
----------------------------------------------------------
PERKARA YG MENJELIKKAN PENEMUDUGA :-

Berikut adalah perkara-perkara yang sepatutnya anda elakkan ketika berada dalam bilik temuduga untuk mengelakkan penemuduga berasa bosan dan jelik kepada anda :
  1. Bercakap perkara-perkara yang tidak berkaitan secara keterlaluan
  2. Tidak memberikan tumpuan kepada penemuduga tertentu apabila ditemuduga lebih dari seorang penemuduga
  3. Mengelak dari menjawab soalan penemuduga
  4. Memandang rendah akan pengetahuan penemuduga, ini dapat dilihat dengan jawapan anda
  5. Mencabar penemuduga dengan bertanyakan soalan yang rumit dan terlalu teknikal
  6. Menggunakan nama-nama orang berpangkat atau terkenal dalam perbualan anda dengan temuduga dengan harapan penemuduga tersebut kagum dengan anda
Perkara-perkara ini bukan sahaja membosankan penemuduga, malah akan membuatkan penemuduga merasa jelik dengan anda dan seterusnya mengambil keputusan untuk mengenepikan permohonan anda untuk mendapat jawatan tersebut.


KAWAL EMOSI SEMASA TEMUDUGA
Semasa berada di bilik temuduga, kerapkalinya anda akan ditanyakan soalan-soalan yang anda kurang bersedia. Soalan-soalan ini kebanyakkannya seolah-olah “mencabar” kewibawaan anda.Apa yang perlu anda lakukan adalah :
  1. Ingatkan diri anda bahawa penemuduga sedang menguji anda
  2. Jawab dengan jelas dan lantang
  3. Kikiskan sifat ego anda
  4. Tenangkan diri anda sebelum menjawab soalan, selalunya penemuduga akan cuba menggunakan jawapan anda untuk membidas
  5. Banyakkan senyuman
  6. Berikan penekanan dalam jawapan anda yang menyokong butiran-butiran yang tertulis dalam CV/Resume anda. Berikan penekanan kepada pencapaian anda yang tidak boleh dicapai orang lain
  7. Jangan sesekali menunjukkan anda hilang minat terhadap pekerjaan ditawarkan
Selain itu, anda dinasihatkan supaya jangan tergopoh gapah menjawab soalan-soalan sebegini dari temuduga, ambil masa untuk berfikir sejenak,dan jawablah dengan fikiran yang tenang.


TINGKAHLAKU & ADAB SEMASA TEMUDUGA
  1. Semasa hendak masuk ke bilik temuduga JANGANLAH gentar. Buatlah seperti biasa saja. Ucapkan “Selamat Pagi” atau “Selamat Petang” mengikut pada keadaan waktu. Ini nanti akan memberi perasaan mesra di antara anda dan penemuduga.
  2. Jangan hulurkan tangan anda untuk berjabat tangan selagi penemuduga itu tidak berbuat gerakan dahulu yang ianya hendak berbuat demikian.
  3. Janganlah anda duduk selagi tidak disuruh. Apabila anda disuruh duduk, ucapkan terima kasih dan duduklah dengan sempurna serta tegakkan badan. Jangan menggelisah.
  4. Jangan anda letakkan barang-barang atau tangan ataupun siku anda di atas meja penemuduga itu.
  5. Jangan anda cuba hendak mengalih keadaan kerusi yang disediakan itu.
  6. Jangan goyang-goyangkan kaki ataupun menggerakkannya di sana sini. Jangan pula anda cuba hendak membaca surat-surat dan lain-lain kertas di atas meja penemuduga itu
  7. Biarkan penemuduga itu memulakan temuduga.
  8. Janganlah anda menjawab soalan-soalan dengan tergopoh-gapah. Sebaliknya jawablah dengan tenang dan jelas serta mudah didengar. Jawapan yang anda beri itu hendaklah tepat. Jangan bercakap panjang lebar, dan jangan gunakan bahasa kasar
  9. Apabila bercakap pandanglah ke muka penemuduga itu. Jika ahli-ahli panel yang menemuduga itu lebih daripada seorang maka arahkan jawapan-jawapan anda kepada Ketua Panel
  10. Gunakan perkataan seperti Tuan atau Puan pada orang yang tertentu dari masa ke semasa, tetapi janganlah selalu menggunakannya
  11. Jangan menyampuk semasa penemuduga itu sedang bercakap dan jangan sekali-kali berbalah dengannya.
  12. Jangan merokok ataupun mengunyah apa-apa di dalam mulut.
  13. Jangan sekali-kali mengeluarkan kata-kata yang tidak benar semasa dalam temuduga.
  14. Jika anda tidak tahu jawapan yang disoal itu, janganlah cuba hendak berbohong ataupun mendiamkan diri sahaja, kerana ini akan melemahkan peluang anda. Eloklah anda bercakap terus terang yang anda tidak tahu jawapannya.
  15. Bersedia memberitahu penemuduga tentang keluarga anda, persekolahan, kegemaran dan aktiviti anda. Jangan bercakap melebihi dan yang tidak sepatutnya.
  16. Jangan berbincang apa-apa masalah peribadi anda semasa temuduga.
  17. Jika anda pernah bekerja dahulu, berilah keterangan dengan ringkas dan tepat berkenaan dengan pekerjaan itu.
  18. Jangan sekali-kali anda cuba hendak mencela bekas majikan anda.
  19. Nyatakan kelayakan dan kelulusan anda yang benar, tetapi janganlah membesar-besarkan perkara itu.
  20. Anda hendaklah mengetahui serba sedikit akan tugas-tugas yang bersabit dengan pekerjaan itu, masa yang dijangka kena bekerja dan gajinya yang akan dibayar pada permulaannya.
  21. Bersedialah untuk memberitahu kadar gaji yang anda ingin. Walau bagaimanapun biarlah penemuduga itu mengemukakan perkara itu terlebih dahulu.
  22. Jika penemuduga tidak menyatakan tarikh yang sepatutnya anda mengetahui keputusan temuduga itu, eloklah anda bertanya supaya anda boleh datang lagi ke pejabatnya untuk mengetahui keputusan itu. Jika ia bersetuju tanyakan tarikh dan masa yang sesuai baginya.
  23. Biarkan penemuduga itu menamatkan temuduga.
  24. Ucapkan terima kasih kepada penemuduga kerana memberi peluang kepada anda menyertai temuduga itu.

    okay, berguna tak? kalau rasa tips ni bagus untuk anda. then boleh TAKE NOTE and praktis. okay? PEACE, salam.

    SUMBER : FAIRUZ MOKTI BLOG



Friday, May 20, 2011

FINALLY !





BOLEH TAK NAK MELOMPAT MACAM NI?
dia seksi, i tak. okay? :P

fuhhhhhhhhhhhhh!
i dapat lesen P ! macam ta pecaye i dapat lesen. 
HAHA

gembira, gembira, gembira !
you, i dapat lesen. thanks 4 wishes.
syukur alhamdulillah.


p/s : jpj tester tadi hensem pulak, wa cair. HAHA. gilo

Thursday, May 19, 2011

tidak mampu berkata2..






dunno what to say.. for the long time i'm waiting..
maybe...
yeah.. dunno what to say..
just wanna say that 

I'M REALLY LOVE YOU. =')

Wednesday, May 18, 2011

20 Mei 2011

salam blogger. urmm.. ade ape dengan tarikh nie? nape cik rara tulis entry pasal tarikh ni?? sebab ape? urmmm.. actually itulah tarikh cik rara buat test JPJ !! argghhhhh.. gile berdebar je rase hati ni kan.. urmm.. tarikh di atas bersamaan dengan hari jumaat, hari yang mulia. harap2 wan nur amirah berjaya dan lulus dengan cemerlangnya. amin :) okay, bak kate jurulatih memandu saye, "awak ni memandu dah cantik, okay. tapi awak agak kelam kabut dan gelojoh". hah, begitulah katanya.. HAHA, bese la kan time mule2 saye belaja dengan dier, memang selalu kene maki.. haha.. yelah kan, saye ni zero. tak penah pon bawak kereta dan tadek asas langsung. so, jangan nak marah2 sangat. HAHA.. tapi, sebab dier selalu marah2 tulah yg membuatkan saye berjaya dan boleh bawak kereta sekarang. syukur.. thanks to puan rohani dan en. hashim :)
hari ni dah hari rabu, esok last saye praktis. bak kata pepatah inggeris "PRACTICE MAKES PERFECT" kan? HAHA.. okay, cakap banyak pon tak gune. STILL BERDEBAR. haha.. konon propa cool.. HAHA.. to all blogger yang bace entry nie, doakanlah cik rara lulus yep. nak sangat dapat lesen P nie :) THANKS



SAYA GILA NAK DAPAT NIE

last but not least, nak ucapkan berbanyak terimakasih pada PMC, Kuantan
tempat saya belaja setiap minggu !
yeah, PMC rockkk!!


PEACE, SALAM

Thursday, May 12, 2011

WEIRD punye RESTORAN

salam.. hurmm, lame jugak aku tak update blog nih.. so tengah bosan2 nih, aku pon apalagi buatlah entry pasal nih.. sebab tengah aku usha gamba2 kt google image search kan, aku ternmpak lah gamba2 restoran2 pelik yg ade kt dunia nih, tak pernah tercapai dek akalku selame nih.. MUAHAHA!!. agak2 la kan, kalau pelik sangat restoran tuh, korang nak masuk makan ke?? ade selera ke?? konpem korang tanak masuk punyer.. HAHA, tak pecaye cakap aku? hah, amek tengok gamba2 ni nokk, mak search tadi .. HAHA ~~




HIDANGAN DALAM BADAN WANITA



PERABOT TOILET



RESTORAN KE AQUARIA nih? HAHA



SABUN CUCI TANGAN



ICE CREAM.. nyummy2.. HAHA



RESTORAN KUBURAN, ad bran?



PELAYAN YG FREAK nak mampos!



LUNCH DI AWANGAN.. HAHA



PINGGAN MANGKUK DESIGN TOILET


Hah, dah puas tengok? actually ade bnyk lagi, aku malas nak upload lah.. HAH, betol tak aku cakap? sure korang tanak masuk punyer kan? kalaulah ade tempat mcm ni kat Malaysia, tak tau na ckp ape.. speechless.. HAHA.. mmg pelik2 kan, aku pon tak paham ape perasaan dyeorang atau mungkin mereka mmg tade perasaan.. hati kering.. HAHAHA.. okaylah, itu je yg mampu aku kongsi, kalau korang dah penah masuk tempat2 nih, ce cite pengalaman korang tuh dengan komen entry nih! ce cite ce cite, nak dengo~~ HAHA, ok, bye.Peace.

sumber : google search
thanks cik google!