Monday, February 28, 2011

Khas Buat Kaum Hawa :)

salam buat kawan-kawan dan para pembaca sekalian..
di sini i na share something yang istimewa wat we'll kaum hawa sekalian.. 

JENG JENG JENG..

yang manakah menggambarkan diri anda ??


WANITA TANAH
Wanita tanah dilahirkan di bawah zodiak Taurus(21 April-20Mei), Virgo(24Ogos-23 September) dan  Capricon(22 Disember-20 Januari).

 Seorang yang boleh dijangka,berwibawa dan  praktikal.
Penyabar dan bertolak ansur,mempunyai kehendak dalaman dari segi emosi dan material.
 Semangat produktif dan gigih yang disertai dengan siksp berhati-hati menjadikan wanita tanah berkemampuan mencapai kejayaan dalam perniagaan.
Kebijaksanaan dan kepintaran yang diperolehi sering tersembunyi oleh air muka semulajadi yang pendiam dan tenang.
Sifat marah yang terkawal serta keperluan untuk keteguhan dan kawalan sering terbawa-bawa dalam perhubungan yang amat konservatif,serius dan sederhana.
Tidak mudah menunjukkan sifat penyayang tetapi wanita tanah adalah seorang kekasih yang setia dan berwibawa. 

WANITA API
   wanita api dilahirkan di bawah lambang Aries (21 March-20 April), Leo (24 Julai-23 Ogos) dan Sagittarius   (23 November-21 Disember)

- Dilahirkan sebagai pemimpin
- Mempunyai kekuatan diri dan biasanya enggan menerima pendapat   orang lain walaupun ianya benar.
- Seorang yang artistik dan sukar dijangka,tetapi biasanya romantis dan tidak pemalu.
- Mempunyai personaliti suka menguasai dan mendominasi tetapi boleh mengimbangi sifat-sifat ini dengan sikap yang pemurah, mesra dan menunjukkan sifat yang mendalam terhadap sesuatu yang disukainya.
- Suka berterus terang dan tidak berselindung menyebabkan orang yang    dikasihi mersa sedih dan terhiris.
Jujur dan mahu hubungan peribadi berjalan dengan lancar. Wanita api harus diberikan ruang yang cukup luas untuk menjadikan perhubungan itu terus berkesan.
- Tidak keberatan untuk beralih arah jika berasa tertekan.

WANITA ANGIN
Mereka ini lahir di bawah lambang Gemini(22 Mei-21 Jun), Libra(24 September-23 Oktober) dan Aquarius(21 Januari-19 Februari).

- Berterus terang,berminda aktif dan gemar mencari kepelbagaian dalam setiap aspek kehidupan.
- Berfikiran terbuka,mempunyai daya imaginasi dan inovatif,bagi mereka segalanya boleh dicapai.
-Bergaya,tenang dan tidak cerewet serta mempunyai keinginan semulajadi untuk mengamalkan sikap diplomasi dan saling bekerjasama bersungguh-sungguh.
- Sanggup mengorbankan kehendak atau idea mereka sendiri demi mencapai keharmonian dan mengelakkan perselisihan atau konflik.
- Sentiasa gigih untuk mendapatkan cinta yang terunggul,untuk berkonfrantasi.
-Kurang cenderung untuk menyampaikan perasaan sebenar yang terpendam dalam hati mereka.
- Dikenali dan diingati kerana sifat romantis dan manja.


WANITA AIR
Wanita air terdiri daripada mereka yang lahir di bawah zodiak Cancer(22 Jun-23 Julai), Scorpio(24 Oktober-22 November) dan Pisces(20 Februari-20 Mac).

- Mempunyai sifat semulajadi untuk berkembang maju.

- Mereka ini dipandu oleh perasaan hati dan mempunyai sifat mudah bersimpati, berdaya imaginatif,sentimental,mempunyai perasaan yang berubah-ubah dan berhati-hati.
- Tenang dan mudah tersentuh oleh emosi orang-orang yang berada disekeliling dan cepat mengeluarkan air mata dalam sebarang situasi yang  menyedihkan.
- Mudah mengikut rentak emosi orang lain dan juga diri sendiri.

hah ?? yang manakah menggambarkan diri anda ??
dengan bangganya saya ialah wanita angin HAHAHAHA :D
renung renungkan dan selamat beramal :)

sumber : my sayang :)

posted by :

wannuramirahmohamadsomething

OHH summon !!!!

first of all, na kongsi sikit la an my experience nan u all
hurm, hari jumaat 25feb 2011 dalam pukul10 kami sampai di balai polis kuantan..
accompany my boss pegi baya saman kete ayahnye..
perghhhh, barisan bapak la panjang an.. imagine la kan, we'll berdiri terpacak at situ start dari kul 10 sampai la kul 12.30pm baru la my boss dapat masuk dalam..
cheh, aku ngn membe aku ngn muke leganya nunggu di bawah khemah while wait for my boss yg dah ade lam office uh..
SEKALI..
i got message from Tengku Irma @ my boss la an
"mira, akak tak gerak dari tadi, dok tercongok di hadapan kaunter".. hadoiii.. aku pun tanye, awat lambat sgt ? "then she said, Printer dyeorg rosak and konon2 nyer officially OFFLINE !
aku dah nyumpah seranah da kt lua ngn mmbe aku ann.. 
cam S*** je service BP K******.-SENSORED-
HAHAHAHAHA
b**** betol la ann.. dah lah berpeluh beratur panjang2 ann
then terpakse balik bodo2 gitu je.. ta bley bla betol la..
mmg we'll xd mood ah pastu an.. then lunch je at KP foodcourt.. melantak sakan ah ea coz geram sangat !!
  na nangis pon ad actually coz my boss da betol2 depan kaunter time tuh.. then OFFLINE =,='
xp la ann.. pengalaman mengajar erti kehidupan !
that's important DEAR :)

hahaha, FOR SURE my boss dah pon baya saman through online..
"kene charge rm2 satu saman pon xp asalkan ta yah beratur da cm harituh" kata sis Irma :)
sian at dier :)

so, yang maleh gi bayo kt balai yg lembab tu.. buley je online ukey :)
save ur time :)

THAT'S ALL 

GODSAVEMEFROMSTALKER

Sunday, February 20, 2011

Report FINISH - start to LOVE :)

beb, first of all.. i wanna Thank God coz give me strength during complete my final report !
huh !! satu kelegaan yang teramat sangat u all tao... selama ni tido lewat semata2  utk siapkan that report.. hurmmm.. semuanya telah selamat di PRINT and tunggu 4 jilid saja besok ! can't wait loowww.. hee ~~ gedix lol ..
for report jugaklah i sacrifice my time wif ma bf.. huhu.. sian ke dier an aku ni bz je sokmo.. ap na buat same2 student kene la paham an.. but, truthly.. die mmg sgt2 memahami la an.. syukur :)
eventhough kami ni bz ngat seminggu 2 mnggu ni an,
dier sempat mms me .. something yg sweet, romantic n ... huh.. can't describe that..
 whatever is.. i'll be yours and you're mine !

FULLSTOP !


received : 17-feb-2010 at 1.42 am :)


ahaks ! sweet kan ? time ni i tengah bengang sangat2 coz report tak siap2 agi.. but, bile dier mms this .. serta merta penat dan marah i hilang dan senyuman terharu muncul :)

hee.. sweet sangat sayangs !! LOVE KAMU !!!

yes, i need u sayang!
you completed my life and sure i'll be not okay without you
thank God we still here together
God bless us from stupid STALKER
ini blog aku, bukan blog kaw,
so it's up to me lah na write ape pon.. if ta suke sila bgatu name n i will block you.. 
simple ryte ?? HAHA.. LOL :D

that's it

you are the best man lah dear !! hee

FULLSTOP

wannuramirahmohamadsomething

Thursday, February 10, 2011

Petua kuruskan badan tanpa UBAT-ubatan








ok, kali ni i wanna share something good for those yang nak kuruskan badan..  ce try ini petua.. maybe buley membantu kalian semua.. al maklumlah, saye sendiri pon sudah GOMOK ! DAMN ! gerammmmnyer ase an ! cepat naik, tapi nak turun sikit punye seksa LOL !! grrrrrrrrrrr ~~ k, LET'S move on dear !




JANGAN BERLAPAR/ BIARKAN PERUT KOSONG


Makanan adalah sumber tenaga. Apabila kita menggunakan tenaga lebih dari bekalan tenaga dari makanan yang kita ambil, tubuh akan terkejut. Tubuh akan mula membakar 'muscle'(otot) untuk menggantikan makanan. Ini menyebabkan kadar metabolisma tubuh menjadi rendah. Bila anda terlalu lapar, pada kebiasaannya anda akan mengambil makanan dengan lebih banyak. Pada masa ini, walaupun tahap pengambilan makanan anda telah kembali ke paras normal namun kadar metabolisma tubuh masih lagi rendah. Ini menyebabkan kalori tidak terbakar pada tahap yang sama lagi.




AMBIL SESUATU YANG PAHIT SEBELUM MAKAN



Minum kopi dan kumur beberapa saat sebelum makan. Cara ini menyebabkan tekak merasa pahit dan menghantar isyarat melalui otak bagi menggalakkan rembesan enzim dan asid HCL. Kekurangan enzim dan asid HCL di dalam perut boleh menyebabkan ketidaklancaran penghadaman.




MINUM 8 GELAS AIR KOSONG SEHARI



Air kosong mengurangkan selera makan anda secara semulajadi dan dapat membantu proses metabolisma bagi menyingkir simpanan lemak di dalam tubuh. Sebelum makan makanan yang berat, cubalah minum air kosong, pasti anda tidak akan makan dengan banyak.





ELAKMINUM MINUMAN BERKARBONAT



Minuman berkarbonat biasanya mengandungi 7-8 sudu gula dalam satu sajian dan tidak baik untuk kesihatan tubuh.






KURANGKAN PENGAMBILAN GARAM



Pengambilan garam yang tinggi menggalakkan penangkungan air. Mengurangkan pengambilan garam bermakna badan anda menangkung sedikit air. Ini bermakna anda kurang berat yang disebabkan air.





AMBIL SARAPAN PAGI



Anda juga boleh menurunkan berat badan dengan pengambilan sarapan pagi. Menurut satu kajian, mereka yang tidak mengambil sarapan pagi lebih cenderung untuk gemuk berbanding dengan mereka yang mengambilnya. Bagaimana ia terjadi? Sarapan pagi menstabilkan hormone dan paras gula di dalam darah. Kadar metabolsima juga meningkat untuk membakar kalori.




MAKAN PERLAHAN-LAHAN



Nikmatilah makanan dengan perlahan-lahan dan jangan gopoh. Kerana apabila kita makan secara perlahan-lahan, tubuh akan menghantar isyarat menunjukan kepuasan.





KUNYAH MAKANAN KEPADA CEBISAN LEBIH KECIL



Kunyahlah makanan kepada cebisan lebih kecil sebelum menelan kerana dengan cara ini ia lebih mudah dihadam.





MAKAN DENGAN KERAP



Biar makan kerap dengan kuantiti yang sedikit daripada makan hanya sekali, dua tetapi dengan kuantiti yang banyak.




CUCI MULUT



Jika anda terasa ingin makan snek atau makanan ringan, beruslah gigi anda atau kunyahlah gula- gula getah. Rasa mint atau berangin di mulut akan membantutkan selera anda.





PILIH MAKANAN BEREMPAH



Sesetengah rempah seperti cili, biji sawi, didapati boleh membakar kalori. Penambahan lada hitam bukan sahaja meningkatkan penghadaman, ia juga meningkatkan pembakaran lemak.






PILIH MAKANAN BERBIJIRIN/ BERKACANG



Pilih Lebih Banyak Bijirin dan Kekacang Dalam Makanan Bijirin penuh adalah sumber utama tenaga. Bijiran dan hasil bijirin banyak mengandungi karbohidrat kompleks, protein, vitamin, mineral dan sedikit lemak.




DIARI PEMAKANAN



Simpan Satu Diari Simpan satu diari makanan boleh berpengaruh besar dalam proses penurunan berat badan. Rekodkan dalam sehari, berapa kali anda makan dan berapa banyak, tahap kelaparan yang memerlukan anda makan, dan perasaan anda ketika makan. Diari makanan boleh membuatkan anda peka kepada keinginan makan anda. Setelah beberapa lama membuat catatan, perhati dan kenal pasti di mana anda boleh membuat atau perbaiki tabiat pemakanan anda kepada yang lebih sihat. Diari ini juga boleh membuatkan anda lebih fokus dan lebih komited terhadap pelan diet anda. Mulakan diari makanan anda dan rajin-rajinlah membuat catatan.




UTAMAKAN KESIHATAN



Tumpukan perhatian untuk sihat, bukan kurus Ramai orang lebih berjaya dalam penurunan berat badan dalam jangka masa panjang apabila mereka menukar motif mereka daripada untuk kurus kepada untuk kekal sihat dan segar. Tukarlah fikiran anda untuk memikirkan dan memilih makanan apa yang boleh menyihatkan tubuh badan.




CARA MASAKAN



Cara memasak paling baik untuk mengurangi jumlah kalori dalam makanan adalah merebus memanggang atau mengukus. Khusus untuk sayuran, anda boleh menumisnya dengan sedikit minyak(misalnya satu sudu minyak masak). Hindari minyak atau lemak haiwan.





PILIHAN PERKAKAS



Ketika memilih piring makanan, ambilah piring yang rata dan bukan piring cekung. Ambil sayuran dahulu untuk memenuhi piring, kemudian baru nasi dan yang terakhir, lauk dagingnya. Jika ingin tambah, hanya sayuran yang boleh anda ambil. Jangan lupa, makanlah di meja makan dan jangan di sembarang tempat apa lagi sambil menonton tv. Sebab, makin menarik program tv, semakin banyak makanan ringan yang anda habiskan!





TABIAT BERBELANJA



Khusus bagi kaum wanita, yang juga perlu diperhatikan adalah tabiat berbelanja dan memasak. Seelok-eloknya, tidak berbelanja semasa perut kosong. Rancanglah perbelanjaan sesuai dengan keperluan. Jika ingin membeli makanan, kunjungilah dahulu gerai buah dan sayuran. Gerai makanan segera harus anda kunjungi paling akhir sekali jika memang benar-benar memerlukannya.




KURANGKAN GULA



Kurangkan pengambilan gula kerana setiap satu sudu gula mengandungi 32 kilokalori.




AKTIVITI SAMPINGAN



Selain memberi peluang makanan untuk turun, kebiasaan berjalan-jalan sesudah makan akan membantu menghabiskan sebahagian kalori dari makanan itu. Setiap 25 langkah anda berjalan satu kalori akan diguna. Lebih-lebih lagi anda menaiki tangga. Tentu saja semua ini harus dilakukan dengan santai kerana perut anda baru saja terisi.



Untuk mengempiskan perut, gerakan punggung yang ringan tetapi lama akan lebih efektif. Latihan dapat dilakukan dengan alat seperti untuk permainan hula hoop. Gerakan ini mungkin boleh disamakan dengan gerakan penari gelek, dangdut atau hula-hula yang memiliki perut lebih kecil dan cantik.





Beberapa aktiviti fizikal yang mudah untuk langsing



i. Jalan cepat. Gunalah kasut yang cukup selesa dipakai agar kaki tidak melecet dan sihat

ii. Gunakan tangga untuk naik ke tingkat atas. Jika terlalu tinggi,naik tangga untuk beberapa tingkat,kemudian sambunglah denagan menaiki lif
iii. Renang adalah latihan menyeluruh. Berenang dengan laju dengan nafas yang dalam
iv. Bersenam atau peregangan, sangat baik bagi otot-otot dan sendi-sendi yang kaku. Melenturkan otot dapat melancarkan peredaran darah
v. Tunggang basikal dan kayuh perlahan-lahan tetapi dalam tempoh yang lama. Ini dapat mencantik dan merampingkan peha.



OK,
SELAMAT MENCUBA YER DARL !! 
hope get the best result ukey?? :)


Thursday, February 3, 2011

meh2 bace lawak sewel :D


PANTUN BIOL :)


1. "Kenapa lelaki perlu beristeri tiga... ."
Jawapannya kerana :
kerana kalau kawin satu isONE
kalau kawin dua isTWO
kalau kawin tiga barulah isTERI... ..


2. SENYUM pada orang tua tanda sayang.
SENYUM pada kanak-kanak tanda kasih.
SENYUM pada kekasih tanda cinta.
SENYUM depan telefon tanda gila,
masih SENYUM lagi... memang sah GILA!



3. " Manusia jatuh CinTa??Tak heran... "
Kuda makan RuMpuT?? Tak aneh...
MONYET pandai picit TETIKUS?? HEBAT!!!! ( MOUSE )
MASIH PICIT??
LUAR BIASA!!!!



4. "Cinta..ibarat kentut... "
makin dipendam makin gelisah...
bila di lepaskan ... ... .
ahhhhhhh lega rasanya... ... .



5.Aku terpaku dek renungan matamu,
hatiku tertanya-tanya, BENARKAH ini?
nafas ku tertahan, kau tunduk SEGAN..
lalu ku bertanya, "kau..kentutkan?"



6. "... bila hidupmu dlm kegelapan, "
maka berdoalah; dan apabila selesai berdoa, jika kegelapan masih mengelilingimu maka bayarlah bil letrik yang tertunggak tu!! 


PAK PANDIR pg MCD .. hahaha

Suatu hari Pak Pandir yang baru lepas dapat duit raya ingin makan di Mc'Donalds. Bila dia sampai dia tak tahu nak order aper... maklumlah tinggal terpencil di hujung kampung... sedang dia berfikir datang seorang lelaki
lingkungan 30'an ditepinya... Ahmad namanya... Pak Pandir pun merancang untuk meminta seperti apa yang Ahmad minta..

Ahmad : Bagi Big Mac satu..
Pak Pandir: bagi Big Mac satu...
Ahmad: Air...Bagi air coke yer...
Pak Pandir: Air...Bagi air coke yer...
Ahmad pun menjeling pada Pak Pandir... namun Pak Pandir buat tak tahu ajer...

Ahmad: ooo yer cik..bagi ash-tray satu yer... ( masa tu Mc donalds buleh merokok lagi)
Pak Pandir : ooo yer cik...bagi ash-tray satu yer...

Ahmad mula meradang lalu memarahi Pak Pandir...
Ahmad : hoi...yang kau pesan sama macam aku tu kenapa hah...takder otak ker?

Nak tahu aper Pak Pandir jawab? lebih kurang begini:
Pak Pandir: Aper... kau ingat kau sorang jer ker makan ash-tray?!?

Ahmad yang marah tadi tiba-tiba menggeleng kepala dan terus berlalu dari situ... 
p/s : pak pandir sememangnye bengong, jd yg x bengong, jgn la bengong seperti beliau ! hahaha



20 CARA UNTUK JADIKAN ROOMATE ANDA GILE :D


Bengang dengan roommate? Tak tahu apa nak buat? GEt ready for the payback time...

1. Setiap hari Jumaat, pack segala barang anda dan bagitau kat roommate anda nak balik kampung. Selepas sejam, balik ke bilik & terangkan bhw takde org kat rumah. Unpack segala brg anda & pegi tidor.

2. Setiap kali roommate anda balik, jerit sekuat hati" horee...kau dah balik". Lepas tu menari dlm 5 minit. Lepas tu, tenung jam lama2 dan tanya dia "Sepatutnya kau dah blah dah skrg"

3. Buat2 terjaga pd tengah malam, jerit kuat2 " Tolong, kat mana aku berada ni?" dan lari keliling bilik tu. Kalau bilik kecil, cukuplah sekadar melompat 2-3 kali. Kemudian, sambung tidor. Esoknya, kalo dia tanya, pura2 tak tahu apa yg dia cakap.

4. Ambil marker, buat bulatan kecil kat lengan anda. Besarkan bulatan tu setiap hari sambil berkata "Dah merebak... dah merebak!"

5. Beli pepokok bonsai. Bercakap & tidor dengan pokok tu setiap hari. Selepas seminggu, bertengkar dgn pokok tu dan cakap "Aku tak boleh hidup sebilik dengan kau lagi" sambil keluar & menghempaskan pintu bilik dgn kuat...Buang pokok tu tapi biarkan pasu kat situ.

6. Beli pisau banyak-banyak. Tajamkan setiap malam sambil merenung roommate anda sambil berkata "Tak lama lagi...tak lama lagi..."

7. Duduk didepan papan chess dua-tiga jam tanpa buat apa2 atau cakap apa2. Lepas tu bangun secara tiba2 sambil berkata, "Siot betul, kalah lagi"

8. Setiap kali roommate balik, tutup lampu dan tidor. lepas dia keluar, bangun dan menjerit dgn kuat "Horee...!". bukak lampu semula.

9. Pakai topi kertas. Bila dia balik, cakap "Selamat Datang ke McDonald. Boleh saya ambil pesanan anda..." Lepas tu buat muka bodoh, sambil berkata "Eh, kau rupanya..."

10. Kata kat roommate "Ada pesanan penting untuk kau". Lepas tu buat2 pengsan. Lepas 2-3 jam, bangun dan cakap yagn anda dah lupa pesanan tu. Kemudian, cakap "Eh...aku dah ingat". Lepas tu pengsan balik.

11. Bila roommate anda balik, berpura2 tengah telefon. Caci maki dan menjerit dengan kuat kat telefon tu. Lepas tu letak telefon dan cakap kat roommate bhw yg telefon tadi adalah mak dia. Cakap mak dia akan telefon balik.

12. Kalau roommate suka gosok gigi kat sinki, perhatikan sampai habis. Lepas dia habis, cakap dengan dia bhw anda kena ajar dia cara mengosok gigi dengan betul.

13. Edarkan risalah ke kawasan kedai/rumah kedai berdekatan rumah/kampus. Dalam risalah tu, nyatakan bahawa roommate anda hilang. Letak sekali gambar dia dlm risalah tu. Tawarkan hadiah kepada sesiapa yg menjumpai roommate anda.

14. Bila roommate anda tutup lampu pd sebelah malam, nyanyi lagu opera sekuat hati. Bila dia buka balik lampu, buat2 muka bodoh dan confused.

15. Duduk & renung roommate dlm 2-3 jam. Kalau boleh, bawa member2 sekali sambil makan kacang & popcorn. Buat macam tengah tengok wayang.

16. Masa roommate tiada, ambil deodoran dan sapukan pada seluruh dinding bilik. Bila dia balik, puji bahawa bilik berbau wangi. Lakukan selalu sampai deodoran tu habis.

17. Kalau roommate ada binatang peliharaan, spt kucing, offer utk beri makan kpd binatang tsbt. Cepat2 keluarkan botol gam atau minyak rambut sebelum dia beri persetujuan kpd kau.

18. Pegang & gosok-gosok rambut roommate anda sambil berkata "Rambut kau hitam, lurus dan berkilat la...Macam teknik rebonding...". Sekali-sekala buat masa dia tengah tidur.

19. Mase roommate tido, bungkus dia macam kafan mayat (siap ikat), pastu panggil member dlm 10 bace yasin ramai2.
bile rumet jage pakat2 buat x nmpk ape2.

20. Sebelum roommate balik dari kelas, bungkus diri sendiri macam kafan (siap ikat jugak) pastu baring senyap-senyap atas katil dia. Mesti dia terkujat sampai pengsan bila masuk bilik tengok2 ada mayat.

hehe..try lah... :D
p/s : lau tak gile jugak, xtaw la an.. hahahaha



nak tak cheese cake lizard ?? hahaha
unique + freak dude !! hahaha

Wednesday, February 2, 2011

AHMAD DHANI atau PARK JIN YOUNG JD PENGETUA AF9?





KL, 18 JAN 2011: Sebaik saja selesai sidang media pengumuman sesi uji bakat Akademi Fantasia 9 (AF9) baru-baru ini, timbul pula gosip mengenai calon-calon pengetua yang bakal memegang tampuk terakhir AF9 itu.
Pelbagai spekulasi yang Murai Batu dengar mengenai calon pengetuanya dan yang paling hangat diperkatakan ialah khabarnya pengetua AF9 kelak bakal diimport dari negara seberang. Dua nama yang paling hangat diperkatakan bakal memegang tugas tersebut ialah penggiat seni popular iaitu Erwin Gutawa dan ketua kumpulan Dewa 19, Ahmad Dhani.
Tetapi berita itu belum tentu kesahihannya. Murai Batu kurang pasti sama ada berita tersebut benar atau cuma propaganda sahaja.
Apapun, Murai Batu dapat tahu ramai rakan media kurang bersetuju sekiranya pengetua AF9 diambil dari seberang. Yelah, tindakan tersebut seolah-olah mencerminkan senario industri seni kita sudah kekurangan bakat hinggakan terpaksa mengimport orang luar.
Rasanya, ramai lagi calon-calon penggiat seni tempatan yang bagus dan boleh dijadikan pengetua seperti Datuk Ahmad Nawab dan nama-nama yang Murai Batu pernah canangkan sebelum ini antaranya Awie, Aishah atau pun Datuk Sheila Majid.
Namun, mungkin pihak produksi mempunyai sebab tertentu dengan mengetengahkan strategi tersebut hanya mereka sahaja yang tahu. Mungkin juga mereka mahu melahirkan bakat baru yang luar biasa daripada sebelum ini jadi tidak siapa yang tahu.
Kalau demikianlah kehendak produksi yang mahukan orang luar jadi pengetua, apa kata Murai Batu cadangkan agar mereka ambil saja pemilik syarikat JYP Entertainment dari Korea Selatan iaitu Park Jin Young yang berjaya melahirkan nama-nama besar seperti Rain, Wonder Girls, 2PM, B2ST, 4Minute dan G-Na.
Ini kerana asalnya si Park ini pun merupakan seorang penyanyi yang kemudiannya menjadi komposer dan akhirnya bertukar menjadi orang paling ternama dalam industri hiburan Korea Selatan. Jadi kalau AF9 memilih Jin Young ini, pastinya bintang AF9 boleh jadi artis yang berjaya seperti artis-artis Korea ini.
Apa pun, tak kisahlah siapakah pengetuanya yang penting harapan Murai Batu biarlah bakat-bakat yang dicungkil dari AF terakhir itu nanti benar-benar berkualiti..Jangan dah keluar nanti semuanya setakat suam-suam kuku sahaja.
P/S : ntah hape2, amek la warga malaysia jugak.. menyampah betol !