Saturday, December 24, 2011

balik kampung oooo balik kampung ~~

assalamualaikum .. a very good night.

sedang aku sibuk2 packing2 baju masuk dalam beg ni, TER rajin pulak aku na update blog malam ni kan. esok aku dan family na berangkat balik kampung, kedah darul aman. aman ke idok? aman la wehhh.. kate mak, esok sesudah subuh terus berangkat. hihihik, aku da tido tak lena da ni dok berangan tengah main2 pasir pantai bawah rumah tok kat pendang, kedah. heeeee.. mesti korang ingat duk kat pantai kan. kah3. kene tipu. bluerkkk ! kat kedah ni, susah na cari pantai la weh.. sbb ap aku ckp pasir pantai? sbbnye mmg totally same ngn pasir pantai beb. halus mulus. aku kalau dah main pasir tu, aku ta g mane2 dah. aku duduk je situ. ayam atok pon heran, kenape aku tak gerak2.. mungkin ayam tu perasan aku na skodeng dier kot. OMG! puhhh lesss la ayam !

sawah padi terbaik dari pakcik google*

sejuk mata memandang ke sawah padi ni kan. time balik kedah jela aku dapat tengok pemandangan cmni. kalau kat kuantan, ade ap? cis, padang lalang je aku nengok hari2. semak mate ade ! hahahah. ta sabanye la na jumpe nenek, cium tangan, cium pipi.. rindunyeeee. nenek ckp na masak gulai ikan puyu esok. sedapnye. sayang nenek ! kau adeeee?? lalalalalalala

okay, aku na sambung packing barang balik ni.. korang semua doakanlah aku selamat sampai kampung esok ea. aku ta sabo na curi telor ayam tok esok. na goreng wat telor dadar. hahahaha. padan muke hang ayam ! hihihihik, akhir kata.. aku frust ta dapat na berblogging wat seketika waktu ni, korang tlg la bw untuk aku ea. kui2. selamat malam darling.



doa menaiki kenderaan. makesure bace taw sblom mulakan perjalanan.


p/s : mak cakap jangan galak2 sangat, tak elok. doa banyak2 kasi perjalanan lancar esok. kepada seumat dengan aku, sebelom memulakan sesuatu perjalanan, bace doa menaiki kenderaan dulu taw. kalau taktau boleh rujuk doa yang aku bagi kat atas ni. tcare. peace !

Wednesday, December 7, 2011

wordless wednesday 3#



today       :    be happy

                   tomorrow :    be happy

everyday  :   be happy   ;)

Wednesday, October 26, 2011

wordless wednesday part 2#



kurangkan bercakap banyakkan gelak. HAHAH !! aku paling suke part dier tiru khalid salleh tu. HAHA ! johan memang pro ah
moh layan video sengal nie :D

p/s : hujan tak berhenti dari subuh tadi, otak pun same lembab dengan cuaca. haha. selamat menyambut deepavali pada kaum india. thanks bg aku cuti rini. muahahah. peace!

Monday, October 17, 2011

ade BRANNN ?




AGAK2 korang nak masuk tak tandas nie? sounds good haaaaaa. muahahaha. !!

p/s : i jumpe mende alah ni kat fb then share kat sinie. macam best je kan. ace komen. sikit jeeee. ley laaa..

Sunday, October 16, 2011

“Contest: Di mana Ninie?”

salam dan selamat pagi ahad to my beloved bloggers ..


setelah lama di-tag oleh cik ninie akhirnya rara join jugak contest best beliau nie. simple je bukan pimple. thanks ye cik ninie coz sudi invite walaupon respon agak lambat sebab lame ta bukak blog. ngee~~


*click banner if na join ;)

rara na tag :

HADIAH HEBAT



SOALAN/ QUESTION :
1) Teka, Ninie kat mana ni? Guess, what is this place?
    jawapan : ninie ade kat chalet atau resort kott.
2) Kenapa teka kat situ? Why do you say so?
   jawapan : ninie pergi bercuti kat situ. hehehe


p/s : sekian, harap2 menang la yek. jomlah join ramai2. blogger2 yang tade idea na update blog tuh lebey baek join contest macam i. HAHA. dapat doodle best tuh ;)

Tuesday, October 11, 2011

'KAKAK' rempit mengamuk !

assalamualaikum dan selamat malam blogger ..

walaupun hari ni agak penat melampau2.. tapi aku still na share jugak benda nie.. sorry la ye if ade aku terlambat balas jejak. tapi memang ade ponn. byk pulak kan.. aduhaiii.. sejak semenjak nie memang teramat penat la.. kan da na year-end. so aku harus membeliakkan bijik mata, balik lewat ke rumah stay up di office for closed account. akaun syarikat aku je kan. kalau syarikat lain sekali, MASAK aku ! phuuiiii

okayy, macam biasa.. aku keluar ofis pukul 5, then terpacak sorang2 di bus stop MY10.. abang aku pick-up aku dekat2 pukul 6 woooo. sakit punggung duk situ lame2. haisyyy, kematu kejap. hahaha.. sambil tengok kete berlambak lalu lalang depan mata, tak perasan jam da pukul 5.45.. maka, sampailah abg aku kat situ dengan HONDA Ex5 nyerrr. kami pon teruskan perjalanan.. sesampai kat jalan wong ah jang. korang tau kan kat mane? alaaaaaaaa kat traffic light tu kann.. cm biase la kan, petang2 orang na balik umah, mmg penoh la kat situ kannn... abang aku dengan senang hatinya mencilok di LINE tengah. straight pulak tu kannnnnn. bapak cuak nyer aku, nak2 sebelah lori. mmg na terkencing pon ade kann. tapi aku tahan je.. buat2 cool kan.. tengah abg aku syiokkk layan cilok2 dier, tetibe sangkut pulak kan.. dier tak perasan ade moto kat belakang.. naseb baek ta eksidenn ann. motor tu pulak kepunyaan perempuan aka minah rempit. nape aku panggil camtu? sebab pkaian, kasut dier, sejibik pakaian mat rempit ! HAHAHAHA, soory ah sis.. dier mmg bengang la an ngn abg aku. abg aku wat bodo jek.. bley gelak2 pulak tuh.. aku join jela kan.. aku mmg happy go-lucky pun. HAHHAK. hakk tuihh!

tak takot tengok muke kakak tu. sebab dier kiut :D

abg aku pon bawak moto ngn laju potong minah rempit tu.. sampai je kat permatang badak, dier potong balik wooo ! ayokkkk2 abg aku kan. memotong sambil sedekah ooo.. korang tau sedekah mende? sedekah jelingan sinis macam nak telan orang ! HAHAHAH. abg aku gelak smbil cakap, LAH, minah rempit rupenyer~~ baru nak ngorat.huhuhu.. hampeh toi hang ni balong ! *kate aku kat dier.

lepas je abg aku potong balik, tak nampak dah akak rempit tuh. mybe dier duduk situ kot. HAHAHA. jahat pulak aku kann.. tapi na wat caner, dah ketentuan. kene PASRAH. last but not least, kami sampai kat rumah around 6.30pm dengan selamat. syukur alhamdulillah :D:D SEKIAN

p/s : kalau ye pon salah abg aku, tak boleh ke ckp elok2. abg aku tak sengaja na clashed ngn kau. dah tak nampak, na wat caner? ce bygkan kalau kau jadi cmtu? budi bahasa budaya kita. malas na bebel, nnti korang boring. HAHA. aduhai nye punnn :D PEACE!



Friday, September 30, 2011

PANTUN TERLAMPAU.



couple termuda abad ini. SWEET

L: ye! abg dh lme tnggu saat nie!
P: abg nk tngglkn syg ke?
L: mestilah x... tolong jgn fkir mcm 2. x mngkin trjadi !!
P: abg cntakn sygkan?
L: ye,tiap hari.
P: abg prnh tipu syg x?
L: X! nape syg sllu tnye cm2?
P: abg akn selalu kluar dengan syg tk?
L: stiap kali ada pluang abg tk kan lepaskn.
P: abg akn pkul syg?
L: giler ke?abg bkn llaki cm2!
P: bleh ke syg prcyekn abg?
L: yaa!
P: syg!
SELEPAS COUPLE: baca dari bawah hingga atas pulak :~?

p/s : wat la pantun ape pon. kapel tetap kapel. HAHA. phuii !

Saturday, September 17, 2011

MASTER Chef ? Bhaha ~~

salam dan selamat petang blogger sekalian. ape bikin petang2 sabtu nie? mesti ramai yang pergi kenduri kawen kan? ramai betol orang kawen bulan 9 nie kan. bulan syawal.. huhuhu.. rase macam nak kawen jugak je.. awk2, cepatlah pinang saye.. BAHAHA. muntah sekali* ! okayyy, oleh kerana harini mommy aku keluar attend wedding orang, so menjadi kewajipan aku untuk masak for lunch. MANE taknya, si abang ngah aku ade kat umah, takkan na bio dier berlapor kot kan. aku nie ta bape kisah sgt pasal makan. *statement ta ley bla~~ huhuhu.. so, kerana kasih syg aku padanya, aku pon masaklah AYAM MASAK MERAH. before that masak nasi dulu. ekekeke. sambil layan blogger afzalsukasuki kat shoutbox, nyempat lagi memasak. HAHA, hebat tak hebat tak? wakakaka. naseb bek ayam goreng ta hangit. bahahaha. cun cantik je kalernyer.. tajuk entry macam gempak je kan. master chef, padahal baru masak ayam masak merah. hehehehe. PERASAN ! (bia aku ngaku dulu sebelom korang cakap) kikiki. nak tengok tak hasilnya??? nakkkk?? bayooo lapanplohsen dulu. ehehehe. okay2, moh ler tengok. jangan terliur yee.. ehehe :P:P

hohoho. MASTER CHEP. haha



amacam? korang rase aku da layak ke jadi wife orang? bahahaha. abang aku tibai licin, sedap lerrtuwww. alhamdulillah. berbaloii aku masak. tau tak ape rasenye kalau orang kenyang sebab masakan kite? rase PUAS HATI yg amatttt ! ekeke. yg pasti lunch korang seme agi behh dari aku kan. takpelah, aku besederhana jee.. hahaha. okay, dah2, thanks for bace. NAK RASE? meh kuantan la bhai :D:D

sebelom itu, dengarlah pantun dua kerat aku. pecah paip panggil pomen lepas bace harap komen. muahahaha. PEACE !



Thursday, September 15, 2011

SALAM MERDEKA !

salam dan gudnite buat blogger2 sekaliannnn. fuhhhh, penat makan nasi kukus nie. pehh, penuh perot. muahahaha. thanks to makcik yg belanje. terbaik ah ! orang kuantan kalau tak pegi beli nasi kukus kat sebelah megamall kuantan tuh, mmg rugi wooo. sedap bangetttt ! dah2, entry kali ni, i na kongsi pasal sambutan hari Kemerdekaan dan hari satu Malaysia esok !! haaaaaaaa, kat Kuantan dah sesak dah, ade perbarisan kot esok. like usual la kannn. korang pegi x? i mungkin tak pegi kotttt. nak membute kat umah sebab besok cutiii !! hahahahaha. timo kaseh la bagi cutii. eden sukooooo ! ape punyer anak merdeka la ni kan. huhuk. takpela, i sambut kat rumah je, depan tb.. okay what? eheheehek. korang na pegi, pegi jelaa... jangan banyak bising. muahahahaha. ape2pun.. selamat menyambut hari kemerdekaan ke 54 dan salam satu Malaysia !! SAYA BANGGA MENJADI RAKYAT MALAYSIA. anda? adiossssss



SALAMSATUMALAYSIA.PEACE.SALAM.

Saturday, September 10, 2011

Setelah di private !

salam. gud morning semuaaa !! waduh2, udah lame nggak buka ini belog. nape aku lame tak bukak? sbb tgh cari idea lagi na design ini belog. mmg tak cantik pon. tapi malas la na cantik2 sgt. aku berblog ni sekadar untuk berkongsi maklumat dan luahan perasaan. blogger datang nak blogwalking takkan sebab belog tu cantik kot. HAHA. macam kelako jep kann. yg penting belog kemas dan teratur sudaaa. malas na cun2 sangat. muahahaha.  oleh kerana gian ingin menulis entry baru. maka aku malas da na private2 blog. lantaklah tak cantik pon. yg penting aku ni bukan gurly2 sgt. simple je. taksuke belog sweet2 sgt. suke yg putih bersihhh, suci murnii. hehehee.. tadelahh. tak kesah la. hak masing2 kan. aku ni malas, korang rajin. sebab tu blog lawooo ! pheewittt :D ok2, tanak merepek. aku mmg sedang bahagia skrg. kenape?? sebab dah ade mmbe baruu. satu bangunan dengan tempat kerja aku !! keje kat LHDN. pehhhhhhhhhh, mmg lega la kan, ade jugak teman aku borak2, lau tak lunch sorg2 jelaaa. bapak bosannye ! semalam dier treat lunch aku kat RASAMAS, kuantan parade. heheheh.. baru jumpe dah treat2 kannnnnnnn. SANGAT BAIK ok ! budak baik ni namenye siti norhamizah aka mieza yana mimie *NAME facebook. abaikan.. MUAHAHA. ex student smksm, kuantan. pasni suruh banje pizza pulak. HAHAK. padan mukooo :D

ok, dahla, tu jeee.. sedang happy ni. taley tulis byk2 kang merapu yg banyak. hehee.. BYE2.



HAPPY BLOGGING ;)

Friday, August 5, 2011

LAWAK di pagi jumaat.

salam.. hai2 semuaaaaaaaaaa !! hehehe.. harini rara ade satu story nak share ngn kamu orang semua. HAHA. mmg lawak la akak tuh.. hehehe.. maybe dier langsung tataw kot. ok2, meh na citer, tengah sebok2 aku siapkan dokumen company secretary aku tu, staff yg lain pun bz gak.. tetibe ade yg mengetuk pintu. TOK2 TOK2.. muncul seorang perempuan sambil masuk dan bertanya, ''KAK, SINI BOLEH RENEW LESEN KERETA TAK?" hahaha.. punye ler terkekeh kekeh aku gelak. ADOYYYYYYYY machaaa.. lu ingat office wa ni pejabat pos ke? ingat JPJ ke hape? aduiiiiiii.. tanye dengan penuh kondifen je an. hahaha. staff aku @ kak sue berkata, " ade jugok orang macam ni erk"? hahaha.. lawak sungguh. tak cukup ngan tue, dier duk berlegar2 kt centrepoint. kejap naik atas, pas2 turun bawah balik. nak kata belom ckp ppos kt mane, dah bgtau dah. complete lagi kak sue kasitau. adoyyyyyyyy.. macam tu pun ade ke? nampak sgt ler tataw pape. sorrylah, kita ni semua benda kene tau, kalau tak kene gelak je dek orang. betol tak? account firm gi tanye nak renew lesen. BAHAHA!! siyess rr kak, mmg lawak. penat2 berpuasa, ringan sikit sebab suke banyak sgt. HAHA. cheers !!


p/s : jangan tau bawak kete je, renew lesen kt mane taktau. HAHA :P

FREAKYFRIDAY.PEACE.SALAM

Sunday, July 31, 2011

Kelebihan Solat Tarawih Hari 1 hingga 30 ♥

salam blogger sekalian. alhamdulillah wan dapat jugak update blog ni kan. kalau office hour jgn haraplah. hummmm.. nie pon sebab weekend, barulah boleh pk idea na update ape entry baru nie.. hehehe.. memandangkan esok dah bermula puasa, maka secara automatiknya, malam ni bermulalah solat sunat tarawih. haaa, inilah salah satunya kelebihan yang ade pada bulan ramadhan yang tidak ada pada bulan2 yg lain.. so, sebagai umat islam yg sihat sempurna.. marilah bersama2 meriahkan masjid kita pada malam ini ya.. fadhilat malam pertama.. masyaAllah.. seperti bayi yg baru dilahirkan.. dihapuskan segala dose2 nya.. berbalik pada tajuk utama, wan na kongsi kelebihan2 solat sunat tarawih dari malam pertama hingga terakhir.. jom kite tengok dan renung-2 bersma :)

Antara Kelebihan solat tarawih dari malam pertama hingga akhir :
Kelebihan Malam Pertama
Diampuni dosa orang-orang yang beriman sebagaimana keadaannya baru dilahirkan.

Kelebihan Malam Ke-2
Diampunkan dosa orang-orang yang beriman yang mengerjakan solat Tarawih, serta dosa-dosa kedua ibubapanya.

Kelebihan Malam Ke-3
Para malaikat di bawah ‘Arasy menyeru kepada manusia yang mengerjakan solat Tarawih itu agar meneruskan solatnya pada malam-malam yang lain, semoga Allah akan mengampunkan dosa-dosa mereka.

Kelebihan Malam Ke-4
Akan memperolehi pahala sebagaimana pahala yang diperolehi oleh orang-orang yang membaca kitab-kitab Taurat, Zabur, Injil dan Al-Quran.

Kelebihan Malam Ke-5
Allah SWT akan mengurniakan pahala seumpama pahala orang-orang yang mengerjakan sembahyang di Masjidil Haram, Masjidil Madinah dan Masjidil Aqsa.

Kelebihan Malam Ke-6
Allah S.W.T akan mengurniakan kepadanya pahala seumpama pahala malaikat-malaikat yang bertawaf di Baitul Makmur serta setiap batu dan tanah berdoa untuk keampunan orang-orang yang mengerjakan tarawih malam itu.

Kelebihan Malam Ke-7
Seolah-olah ia dapat bertemu dengan Nabi Musa a.s serta menolong Nabi itu menentang musuhnya Fir’aun dan Hamman.

Kelebihan Malam Ke-8
Allah S.W.T mengurniakan pahala orang yang bersolat tarawih sebagaimana pahala yang dikurniakan kepada Nabi Ibrahim a.s.

Kelebihan Malam Ke-9
Allah S.W.T akan mengurniakan pahala dan dinaikkan mutu ibadat hamba-Nya seperti Nabi Muhammad s.a.w.

Kelebihan Malam Ke-10
Allah SWT mengurniakan kepadanya kebaikan dunia dan akhirat.

Kelebihan Malam Ke-11
Ia meninggal dunia di dalam keadaan bersih dari dosa seperti baru dilahirkan.

Kelebihan Malam Ke-12
Ia akan dibangkitkan pada hari kiamat dengan muka yang bercahaya-cahaya.

Kelebihan Malam Ke-13
Ia akan datang pada hari kiamat di dalam keadaan aman sentosa dari sebarang kejahatan dan keburukan.

Kelebihan Malam Ke-14
Malaikat-malaikat akan datang menyaksikan mereka bersolat Tarawih serta Allah S.W.T. tidak akan menyesatkan mereka.

Kelebihan Malam Ke-15
Semua malaikat yang memikul ‘Arasy dan Kursi akan berselawat dan mendoakannya supaya Allah mengampunkannya.

Kelebihan Malam Ke-16
Allah S.W.T. menuliskan baginya dari kalangan mereka yang terlepas dari api neraka dan dimasukkan ke dalam syurga.

Kelebihan Malam Ke-17
Allah S.W.T menuliskan baginya pahala pada malam ini sebanyak pahala Nabi-Nabi.

Kelebihan Malam Ke-18
Malaikat akan menyeru: Wahai hamba Allah sesungguhnya Allah telah redha denganmu dan dengan kedua ibu bapamu (yang masih hidup atau yang sudah mati).

Kelebihan Malam Ke-19
Allah S.W.T akan meninggikan darjatnya di dalam Syurga Firdaus.

Kelebihan Malam Ke-20
Allah S.W.T mengurniakan kepadanya pahala sekalian orang yang mati syahid dan orang-orang soleh.

Kelebihan Malam Ke-21
Allah S.W.T akan membina untuknya sebuah mahligai di dalam syurga yang diperbuat dari cahaya.

Kelebihan Malam Ke-22
Ia akan datang pada hari kiamat di dalam keadaan aman dari sebarang huru-hara pada hari tersebut.

Kelebihan Malam Ke-23
Allah S.W.T akan membina untuknya sebuah bandar di dalam syurga daripada cahaya.

Kelebihan Malam Ke-24
Allah S.W.T akan membuka peluang untuk dua puluh tahun ibadat bagi orang-orang yang mengerjakan solat Tarawih pada malam tersebut.

Kelebihan Malam Ke-25
Allah S.W.T akan mengangkat seksa kubur darinya.

Kelebihan Malam Ke-26
Allah S.W.T akan mengurniakan pahala empat puluh tahun ibadat bagi orang-orang yang mengerjakan solat Tarawih pada malam tersebut.

Kelebihan Malam Ke-27
Allah S.W.T akan mengurniakan kepadanya kemudahan untuk melintasi titian sirat sepantas kilat.

Kelebihan Malam Ke-28
Allah S.W.T akan menaikkan kedudukannya seribu darjat di akhirat.

Kelebihan Malam Ke-29
Allah S.W.T akan mengurniakan kepadanya pahala seribu haji yang mabrur.

Kelebihan Malam ke-30
Allah S.W.T akan memberi penghormatan kepada orang yang bertarawih pada malam terakhir dengan firman-Nya (yang bermaksud): Wahai hambaku!, makanlah segala jenis buah-buahan yang Engkau ingini untuk dimakan di dalam syurga dan mandilah kamu di dalam sungai yang bernama salsabil serta minumlah air dari telaga yang dikurniakan kepada Nabi Muhammad s.a.w. yang bernama Al-Kautsar.

niat bacaan solat tarawih pon ade wan isikan. jum bace :D



p/s : kerja, kerja jugak.. untuk akhirat harus ade. jangan pk kekayaan dunia sahaja, bekalan akhirat perlu juga. PEACE !


Thursday, July 21, 2011

ANNISSA dan CHELSEA !

salam dan selamat malam blogger tegar sekalian ! wahhhhhhhhhhhhhh.. dah berape lame aku ta update blog nie. berabuk dah.cewah.. hehehe.. malam nie ade 2 event penting bagi aku. first sekali ANNISSA then opkos la perlawanan bola sepak. M'sia vs Chelsea uh bhai.. ! korang sokong mane? lantak koranglah, aku sokong harimau malaya jer.. yg luar aku ta sokong. maap la yek. ehehehe.. start maybe around 8.30 then habis kul 10.40pm kot. result 1-0. MALAYSIA TEWAS. tapi xpe der, 1 jerrr... ta keciwa sangat. okaylah tuh kan. pemain2 M'sia yg superb tade pulak malam nie. huhuhu.. okay2, pas abeh je aku tgk bola tuh.. aku teros capai remote cntrol then alih siaran TV3 pulak. ANNISSA tu.. episod last. fuhhhhhhhhhhhhhh !! akhirnya si balkis meninggal n si shila jadi giler. sadis kan? tapi na wat caner, dah skrip mcm tuh, direct jela.. HAHAHA ! yg last sekali aku ta puas ati, tetibe tunjuk anna muntah2. dia PREGNANT kah? anak sape? KAMAL ke? ke dah kawen lain? adooooooooooooo.. citer tergantung sokmo. camtulah citer org melayu. geram betol. haha.. dah2, jangan na mara2 sangat.. mata da kuyu da nie.. sorry la yep blogger, lately i sgt2 bz.. xd mase langsung na update blog. sibok dengan kerja, kerja dan kerja. but im not WORKAHOLIC pon. hehehe. ni pon talak tau bile pulak na update. just tunggu jela yep ~~ :) PAPE pon HARIMAU MALAYA terbaik ! hitam kuning hitam kuning * 


SALINGAN ~~

HABIS DAH CITER PEBRET AKU NIE..



CHELSEA vs MALAYSIA.
1-0 

ANNISSABOLA.PEACE.SALAM

Saturday, July 9, 2011

PELANCONG KESAL DENGAN PERHIMPUNAN HARAM?

KUALA LUMPUR: Beberapa pelancong yang sedang melawat Bandaraya Kuala Lumpur terganggu dengan perhimpunan haram yang berlaku di sini hari ini, menurut tinjauan BERNAMA. 

Seorang pelancong dari New Zealand yang hanya dikenali sebagai David, 48, berkata beliau kecewa dan tidak mengetahui akan perhimpunan haram itu dan berasa ketakutan setiap kali berjalan di bandaraya ini.
"Jalan lengang dan anggota polis berada di mana-mana...saya tidak mahu bandar raya yang indah ini jadi huru-hara," katanya yang melancong bersendirian.


Walaupun kesusahan ini disebabkan perhimpunan haram di Bandaraya Kuala Lumpur, keghairahan pelancong untuk melawat sesetengah destinasi yang terbabit tidak mematahkan semangatnya. 

Pelancong dari Amerika Syarikat, Justin Slappy berkata beliau gembira melawat Malaysia tetapi tidak bersetuju dengan perhimpunan haram ini dengan mengatakan ia boleh memusnahkan harta benda dan mencederakan orang awam. 

"Saya tidak mahu bandaraya ini menjadi huru-hara seperti di Libya atau di Mesir...saya fikir rakyat akan sengsara selepas tragedi. Rakyat sepatutnya berterima kasih dengan apa yang Malaysia ada sekarang," kata beliau. 

Slappy yang melancong ke Malaysia bersama-sama dengan dua orang kawan yang terkejut dan tidak mengetahui perhimpunan haram itu, merasakan mereka adalah mangsa keadaan. 
"Kita susah untuk ke mana-mana jika ini berlaku. Saya dan kawan saya terkena gas pemedih mata apabila kami membeli-belah di Plaza Low Yat. Ia menyebabkan mata kami pedih," kata beliau. 

Ketiga-tiganya terpaksa berlindung di bangunan itu selama sejam sebelum melawat Masjid Negara. 

Sementara itu sahabatnya Matt Heinritz, 22, berkata sebelum datang ke Malaysia, beliau sudah mendengar bahawa Malaysia adalah sebuah negara yang aman. 

"Pada mulanya saya hairan kenapa bandaraya ini lengang. Saya terkejut apabila saya tahu ini berlaku tetapi merasa selamat dengan kehadiran anggota polis," kata beliau. 

Seorang lagi kawannya Raja Kancharla, 22, berkata perhimpunan haram ini menjejaskan keseluruhan lawatannya yang pada mulanya mereka berhasrat untuk tinggal kira-kira dua minggu di sini tetapi akibat kejadian ini, mereka akan memendekkan lawatannya seminggu saja. 

Pelancong dari Ireland, Anthony Naismith, 38, berkata beliau kecewa kerana tidak dapat teksi dari Kampung Baru ke KLCC kerana pengangkutan awam terjejas akibat perhimpunan awam itu dan cuba menaiki LRT yang berhampiran. 

Beliau dan isterinya Martha, 34, pada mulanya ingin tinggal di Malaysia kira-kira tiga atau empat bulan tetapi dengan perhimpunan haram ini beliau akan memendekkan lawatannya ke negara ini. - BERNAMA 



hah, sumber ni aku dapat dari bharian online. hisy2, apela na jadi kan. tak memasal pelancong pon terbabit. aset negara tuh. hehe. sape suruh melancong kat malaysia. rasakan! HAHAHA. [ tibe2 gelak jahat ] ade sedikit gambar buat tatapan anda semua. sila menjamu mata.


RIBUAN penyokong BERSIH berarak dari Jalan Bukit Bintang ke Dataran Maybank pada perhimpunan BERSIH 2.0 hari ini.


PENYOKONG perhimpunan BERSIH 2.0 menuju ke Dataran Merdeka dari PAsar Seni hari ini. - 


PENYOKONG BERSIH tidak berganjak ketika berhimpun berdekatan Puduraya, Kuala Lumpur hari ini. 


PERSIDEN PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang ditahan polis ketika menyertai perhimpunan BERSIH di KL Sentral hari ini.


PENASIHAT PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim ketika menyertai perhimpunan BERSIH di KL Sentral.


AHLI Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah Anwar ditahan polis ketika menyertai perhimpunan BERSIH di KL Sentral hari ini.


ANGGOTA Pasukan Simpanan Persekutuan (FRU) bersiap sedia untuk mententeramkan keadaan ketika perhimpunan BERSIH 2.0 di Kuala Lumpur hari ini.


KUMPULAN Patriot turut berhimpun bagi menentang perhimpunan BERSIH 2.0 di Kuala Lumpur hari ini.


PENYOKONG BERSIH bertindak balas berikutan anggota polis melepaskan gas pemedih mata ke arah mereka pada perhimpunan di Kuala Lumpur hari ini.


p/s : lantaklah nak wat perhimpunan bersih ke kotor ke, wa ta amik port coz wa ta duk kl, na join jauh tade ongkos. HAHA. adiosss!!




BERSIH2.0.PEACE.SALAM

Wednesday, July 6, 2011

wordless wednesday !!



BALIK KEJE, MAK BUAT CUCUR SOTONG !!
TERBAEK!!
SAYANG MAK!!!!!!


p/s : kakcik sayang mak dan cucur sotong buatan mak :')


Saturday, June 25, 2011

BANGAH da TUA !! hee~~

salam dan selamat petang readersssss.. rini rara na update pasal birthday abang rara yg kedua. kami panggil bangah je kat dye.. mesti korg pelik an? ade pulak tambah huruf B disitu. hehehe.. biaselah, family rara mmg unik. hohoho.. birthday dye kteorg sambut hari khamis haritu. huhuhu.. time tu pun dye ta balik keje lagi, saje mau kasi surprise.. sume hidangan rara ngn mak yg masak taw. peluh2 aku kat dapur menggoreng semua benda.. huhu.. macam2 ado.. tapi bile time makan mmg nikmat. hehe.. bangah balik2 semua dah tunggu kat meja makan. TERKEZUT dier.. HAHA. SELAMAT HARI TUA pada wan asmawi aka bangah! :)



antara juadah2 yg ade



jejari ketam,sotong ngan udang. 3 in 1 auw



coslaw buatan mak. lagi sodap dr KFC :P



nugget ayam tempura. adik suke sangat



ganas betoi depa makan. jadi lagu ni pizza.. huhu



sos kimball peneman ayam kentucky ku. hihi :P



keadaan dapur yg kucar kacir.



nilah encik asmawi. sori bro, aku xd gamba kau yg lain. HAHA.


itu sahaja gamba yg rara sempat tangkap mlm tu. ape2 pun kami sayang kau bangah! walaupun kau selalu cari pasal ngn aku, selalu na cakor2 aku..*joke je. tapi aku tetap syg hang bangah! kalau hang tadak, aku mati kutu kat rumah. hehehe. abang2 rara ni maharaja lawak kat rumah. kalau dyeorg xd, sunyi sepi rumah ni.. hehe. sayang hang!



WANASMAWI.PEACE.SALAM

Thursday, June 23, 2011

1 Malaysia ~~




AKU BANGGA JADI RAKYAT MALAYSIA!!
macam mane dengan korang?

APA ITU SATU MALAYSIA ??
Pelbagai Bangsa
Pelbagai Agama
Pelbagai Budaya
Pelbagai Citarasa
TETAPI KITA TETAP BERSATU PADU DI BAWAH SATU BUMBUNG YG SAMA !

AKU BANGGA KAD PENGENALAN AKU TERTERA BAHAWA AKU WARGANEGARA MALAYSIA!
Bagaimana dengan anda?
macam poyo je ayat entry ni. bedal lah! haha**

RAKYAT DIDAHULUKAN PENCAPAIAN DIUTAMAKAN



MEREKA TUNGGAK KEJAYAAN NEGARA MALAYSIA !



SATUMALAYSIA.PEACE.SALAM